25 / 04 / 2024

Çin'in Pan-Asya Demiryolu Ağı'nda inşaat Mayıs 2016'da başlayacak!

Çin'in Pan-Asya Demiryolu Ağı'nda inşaat Mayıs 2016'da başlayacak!

Çin ve Tayland arasında imzalanan anlaşma ile Bangkok'un merkez olacağı "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesinde ilk adım atıldı. Projede inşa aşamasının Mayıs 2016'da başlaması öngörülüyor.



Çin ve Tayland arasında imzalanan anlaşma ile Bangkok'un merkez olacağı "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesinde ilk adım atıldı.


Bangkok Post'un haberine göre, Çin'in batı ve güney eyaletlerini Güneydoğu Asya ülkelerinin başkentlerine bağlayacak demiryolu projesinde, Tayland'ın başkenti Bangkok'un önemli bir rol oynayacağı belirtildi.


Çin'in gündeme getirdiği "Pan-Asya Demiryolu Ağı" projesi, ASEAN'a bağlı ülkelerin hükümetlerinden de destek aldı.


Çin'in sahil şeridinde ve güneyindeki modern şehirleri ASEAN başkentlerine bağlayacak demiryolu projesi, bölgesel iş birliklerini geliştirmede de önemli bir aşama olarak kabul ediliyor.


Dev projede Kunming-Bangkok arasındaki ilk etap iki şeritli ve toplam 845 kilometre olacak. Bu hat daha sonra Laos, Tayland, Malezya üzerinden Singapur'a ulaşacak.


Tayland Demiryolları Müdürü Wutthichart Kalayanamitr, anlaşma uyarınca Tayland'ın kabainşaat ve elektrik işlerini, Çin'in ise tünel kazımı, ray sistemleri ve mühendislik gibi işleri üstleneceğini belirtti.


Çin'i Singapur'a bağlayacak Pan-Asya Demiryolu Ağı'nın ilk etabı toplam 4 bin 760 kilometre olacak. Ardından Vietnam ve Myanmar'ın da ağa eklenmesiyle demiryolu,  toplam 5 bin 500 kilometreye ulaşacak.


Projede inşa aşamasının Mayıs 2016'da başlaması öngörülüyor.


Geri Dön