28 / 03 / 2024

Çinliler yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yöneltiliyor!

Çinliler yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yöneltiliyor!

Çin ekonomisindeki dalgalanma Çinli zenginleri yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yöneltiyor. Bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, 'Gayrimenkul üreticileri Çinli zenginlere satış yapabilir' mesajı verdi



Yeni imar politikaları ve konut arzının yüksekliği gayrimenkulü en çok kazandıran yatırım aracı haline getirdi. Gayrimenkulün artık sadece bir barınma aracı olmaması aynı zamanda yatırımcısına ciddi gelir sağlaması sadece yerli değil, yabancı yatırımcının da ilgisini çekiyor. Era Gayrimenkul Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, bir yandan Rus, İngiliz, Alman ve Ortadoğulu yatırımcıların bölgesel tercihlerinin devam ettiğini bir yandan da son birkaç yıldır Çinli yatırımcıların ilgisinin dikkat çektiğini belirtti. Baygan, özellikle sanayi ve teknolojik yatırımlar için Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi üzerinde duran Çinliler’in diğer bölgeler üzerinde de araştırma yaptıklarını söyledi.



Çin yatırımcıyı davet edecek


Çin ekonomisindeki dalgalanmaların Çinli yatırımcıyı yurtdışı yatırımlara ittiğini belirten Mustafa Baygan, Türkiye gayrimenkul pazarının bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiği konusuna dikkat çekti. Baygan “Çinli yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi son dönemlerde artmaya başladı. ERA‘nın Uzakdoğu yapılanmasından elde ettiğimiz veriler doğrultusunda Çinli yatırımcıların Türkiye’yle ilgilendiğini görüyoruz. Aldığımız bilgiler sonucunda Çinli zenginler, ülkelerindeki devalüsyon, ekonomideki soğuma ve borsadaki oynaklık sonrası yurtdışında gayrimenkul alımına yöneldi.


 



Gelen bilgilere göre; Çinli zenginlerin yüzde 60'ı önümüzdeki iki yıl boyunca yurt dışındaki varlıklarını artırmayı planlıyor. Çinli zenginler için en popüler yatırım ise konut yatırımı, bunu sabit getirili menkul kıymetler, ticari mülkiyetler izliyor.


 


Gözünü Ortadoğu ve Arap ülkeleri pazarına çeviren Türk gayrimenkul üreticilerinin ve gayrimenkul aracılık firmalarının yeni pazara çok hızlı bir şekilde hazırlanması gerekiyor. ERA Türkiye olarak Uzakdoğu’daki teşkilatlarımız aracılığıyla o bölgelerle gerekli olan iletişime geçerek Çinli yatırımcıları ülkemize davet etmeye başlayacağız” diye konuştu.


Yeni Akit


Geri Dön