26 / 04 / 2024

Citroen'in en ucuz otomobili Ami Türkiye'de satışa çıktı! İşte 11 Haziran fiyat listesi

Citroen'in en ucuz otomobili Ami Türkiye'de satışa çıktı! İşte 11 Haziran fiyat listesi

Türkiye'de son dönemde artan otomobil fiyatları daha düşük fiyatlı araçlara olan ilgiyi artırdı. Citroen'in merakla beklenen yüzde yüz elektrikli ve iki kişilik aracı Ami Türkiye'de resmen satışa çıkarıldı. İşte Citroen Ami'nin 11 Haziran fiyat listesi...



Fransız otomobil markası Citroen, Aralık 2021 yılı sonundan bu yana kurumsal müşterilerine sattığı ancak bireysel müşterilere satılmayan yüzde 100 elektrikli aracı Ami'yi nihayet bayilerde satışa çıkardı.

Citroen Ami, sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla tüm kent merkezilerinde rahatça kullanılabilecek ideal bir şehir içi ulaşım aracı olarak öne çıkıyor.

2,41 m uzunluğu, 1,39 m genişliği ve 1,52 m yüksekliği ile AMI yüzde 100 elektrikli, son derece kompakt boyutlara sahip ve bir park boşluğunun sadece yarısını kaplıyor. 7,2 metre dönüş çapı şehir içindeki zorlu manevraları kolaylaştırıyor.

Citroen in en ucuz otomobili Ami Türkiye de satışa çıktı! İşte 11 Haziran fiyat listesi

Sıfırdan 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilen Ami'de yüzde yüz elektrikli bir motor görev yapıyor.

Aracı bir otomobilden ziyade debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet olarak tanımlamak mümkün.

Ami, tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüş sağlıyor.

Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilirken, şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

Citroen in en ucuz otomobili Ami Türkiye de satışa çıktı! İşte 11 Haziran fiyat listesi


Geri Dön