25 / 04 / 2024

Cityscape Global'de Türk firmalar başroldeydi!

Cityscape Global'de Türk firmalar başroldeydi!

Dubai'deki Cityscape Global 2015 Fuarı'nda bu yıl başrolde Türkiye vardı. 40 bin metrekare alan üzerinde yer alan Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından en fazla temsil edilen ülke oldu.



DÜNYANIN önde gelen gayrimenkul fuarları arasında bulunan ve bu yıl 14'uncü kez düzenlenen Dubai'deki Cityscape Global 2015 Fuan'na Türk inşaat firmaları damgasını vurdu. Yabancıya yönelik sürekli artan gayrimenkul satışıyla birlikte geçen yıl 31 Türk şirketinin katıldığı Cityscape Global Fuarı'nda bu yıl 50'si proje geliştirici olmak üzere 61 Türk firması hazır bulundu. Türklerin ilgisiyle birlikte Dubai Ticaret Merkezi'nde büyük bir salon daha fuara dahil edilirken, toplam alan geçen yıla göre yüzde 30 artarak 40 bin metrekarenin üzerine çıktı. 30 ülkeden 300 katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye, düzenleyici Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından en fazla temsil edilen ülke oldu. 


DOLARLAR HAVADA UÇUŞTU 

Fuardaki şirketlerin yetkilileri uluslararası bilinirliklerini artırmak için Dubai'nin yolunu tuttuklarını belirtirlerken, sürekli olarak artan dövizin, yabancıya satışı geçen yılın tamamında ulaştığı 4.3 milyar dolarlık seviyelerinin çok daha üzerine taşıyacağı görüşünde birleşiyorlar. Seçim belirsizliği ile terör olayları nedeniyle iç piyasaya yönelik satışların düşmediğine fakat durakladığına dikkat çeken yetkililer bu durum karşısında gözlerin yabancı satışlarına çevrildiğini belirtiyorlar. 8-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen fuada Türk firmaattı. 


Güneş


Geri Dön