25 / 04 / 2024

CNR, 2014'te yüzde 70 büyüdü!

CNR, 2014'te yüzde 70 büyüdü!

CNR Holding'in organize ettiği fuarların, Türkiye'nin ihracat hedefine katkıda bulunduğunu belirten CNR Holding CEO 'su Cem Şenel, 2014 yılında yeni fuarlarla yeni pazarlara açıldıklarını söyledi.



Geçen yıl MIPIM'da ve Frankfurt'ta düzenlenen Heimtex'te stant açtıklarını aktaran Şenel, bu iki organizasyonla CNR fuarlarını yurtdışında tanıtmak ve yabancı katılımcıları Türkiye'ye çekmek için birebir iletişim kurma şansı yakaladıklarım kaydetti. 2014 yılında 27'si CNR, 12'si diğer fuar şirketleri ile birlikte toplamda 39 fuar organizasyonuna ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Şenel, 2014'te 2013 yılma göre gerek metrekare olarak gerekse ciroda yüzde 70'in üzerinde büyüdüklerini açıkladı. 


CNR'ın geçtiğimiz yılın son çeyreğinde, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) üyeliğinin resmileştiğini bildiren Cem Şenel, "İstanbul'un kongre, konferans, fuar ve sergileme olanaklarım yurt içinde ve dışında tanıtıp, pazarlamasına yardımcı olan ICVB ile kongre ve konferans turizmini özendirmeye yönelik çalışmalar yaptık" diye konuştu. 


Kasım ajanda MÜSIAD Fuarı'm, aralık ayında ise Health Expo'yu düzenlediklerini aktaran Şenel, "2014 yılında tarım, doğal taş, emlak, mobüya, ayakkabı ve ayakkabı yan sanayii, asansör, sağlık, tekstil dahil 40'a yakın sektörde fuar organizasyonumuz oldu. 2015 yılında ise enerji, eğlence, teknoloji, çevre, güvenlik, eğitim ve tasarım alaıılarınayoğunlaşacağız" dedi. 


Yıllar içinde gerçekleştirdikleri kârlarının çoğunu işlerine yatırdıklarını ve yatırımlarını kapasiteyi artırmak için kullandıklarını söyleyen Cem Şenel, bu yılki hedeflerinin başmda sekiz salon kapasitesinden 12 salon kapasitesine çıkmak olduğunu iletti. Şenel, "Yıllar içinde işimizin büyümesi neticesinde ülkemiz, sektörümüz ve ihracatımız kademeli olarak büyüdü ve ivme kazandı. Fuarcılık ülke geneline yayıldığında bir anlam ifade eder. Sebebi ise yerel fuarların en az büyük kentlerde yapüan fuarlar kadar önem taşıması. Günümüzde Anadolu'da sadece yerinde yapüdığmda önemini koruyan fuarlar var. Bu yüzden Anadolu'da fuarların yaygınlaşmasını CNR olarak destekliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yühhkhh rütüyoruz" şeklinde konuştu. Mersin'in, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük dış ticaret kenti olduğunu öne süren Şenel, Mersin'de tarım, gıda, evlilik ve çeyiz, konaklama ağırlama teknolojileri, emlak ve seyahat sektörlerinde fuarlar düzenlediklerini ve önümüzdeki dönemlerde Anadolu'nun farklı şehirlerinde farklı organizasyonlar yapmayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye'nin bulunduğu stratejik konumdan dolayı hassas bir denge unsuru olmakla birlikte lokasyonu itibarıyla küresel ölçekte büyük bir oyuncu haline geldiğini ifade eden Cem Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye artık söylemi ve yaptığı icraatlar ile gündemi belirlemek konusunda daha dikkat çekici bir ülke. Türkiye'nin yaptığı organizasyonlar, dünya genelinde de yankı buluyor. Fuarların ve uluslararası organizasyonların Türkiye'nin çekim noktası olmasındaki emeği büyük. Sektörün birden fazla dinamiği hareketlendirmesi, yaptığımız organizasyonların önemini de gözler önüne seriyor." 


"Türkiye'yi yurtdışında tanıtmak için çalışıyoruz" 

Türkiye'nin, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri arasında coğrafi, ekonomik ve kültürel bir merkez olduğu yorumunda bulunan Şenel, "Türkiye'yi çekim merkezi yapmanın yolu, uluslararası arenada imaj ve tanıtım faaliyetlerine hız vererek, ülkemizi doğru zamanda doğru platformlarda temsil etmek. CNR Holding olarak bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Türkiye'de potansiyel fazlasıyla var. Önemli olan tüm bu çalışmaları büyük bir titizlikle ve disiplinle yerine getirebilmek" görüşünü bildirdi. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön