26 / 04 / 2024

Çocuklu aileler müjde! Başvuran PTT'den hemen 600 TL'yi alıyor! İşte başvuru koşulları...

Çocuklu aileler müjde! Başvuran PTT'den hemen 600 TL'yi alıyor! İşte başvuru koşulları...

Çocuk sahibi olan vatandaşlara devletten büyük destek geldi. Devlet, durumu dar gelirli vatandaşlara çocuk başına para desteği sağlıyor. Peki çocuk yardımı ödemeleri ne kadar, ödemeler nereye yatıyor? İşte ayrıntılar...



Çocuklu aileler müjde! Başvuran PTT den hemen 600 TL yi alıyor! İşte başvuru koşulları...

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN,NASIL YAPILIYOR?

Aile Sosyal ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara T.C vatandaşlık numarasıyla birlikte e devlet üzerinden başvuru yapılıyor.

Mayıs 2015 yılından sonra doğum yapan tüm anneler bu destek ödemesinden de yararlanıyor.

Yeni doğan çocuk yardımları için e-devlet ya da aile.gov.tr üzerinden başvuru yapılıyor.

Bunların dışında aile bakanlıkları il müdürlüklerinden ve kaymakamlıklardan da bu başvurular yapılıyor.

ÇOÇUK PARASI NEREDEN, NASIL ALINIYOR?

Başvuru yapan vatandaşlar çocuk parasını başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından çekebilir veya PTT’den alabilirsiniz.

Çocuk parası yardımına başvurduktan sonra başvurunun kabul edilip edilmemesini kontrolünü ise en yakın PTT merkezlerinden öğrenebilir.

PTT merkezlerinden öğrenebileceğiniz gibi e-devlet üzerinden başvurunuzu görüntüleyebilir ayrıca başvuru durumunuzu bakabilirsiniz. İşte başvuru koşulları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön