26 / 04 / 2024

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.



Alınan kararlar şu yönde:

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

- Küresel kripto şirketleri Türkiye'de şirket kuracak..

- Haksız rekabet oluşmaması için uluslararası şirketler de vergi mükellefi olacak.

- 100 milyon TL'lik sermaye şartı getirilecek.

- Kripto varlıklarının güvenli saklanması için formul arayan AK Parti hükümeti, bankaların teknolojik altyapılarının devreye sokmak için girişimde bulunacak.

- Diğer yandan hükümetin kripto parada vergilendirmede için de adımlar atacağı öğrenildi.

Editörün Notu: Bu haber 25 Mayıs 2022 22.59'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 31 kuruş, euro 17 lira 41 kuruş, altının gramı ise 982 lira 74 kuruş değerindedir.  

Son dakika: Bankalar 0.99'dan konut kredisi vermeye başladı!

LPG'den sonra bir zam da motorine!

AK Parti'de, 'kiralara müdahale' teklifi masada


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön