29 / 03 / 2024

Coldwell Banker 2016 yılı sonunda toplam 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Coldwell Banker 2016 yılı sonunda toplam 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Türkiye yapılanmasını değiştiren gayrimenkul danışmanlığı şirketi Coldwell Banker, 2016 yılı sonunda toplam 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor, iki farklı yatının modeli sunan şirket, Anadolu şehirlerinden daha düşük franchise giriş bedeli alıyor...



Türkiye yapılanmasını değiştiren gayrimenkul danışmanlığı şirketi Coldwell Banker, 2016 yılı sonunda toplam 250 şubeye ulaşmayı hedefliyor, iki farklı yatının modeli sunan şirket, Anadolu şehirlerinden daha düşük franchise giriş bedeli alıyor. 


Goldwell Banker, 107 yıldır lüks konut ve ticari gayrimenkul danışmanlığı alanlarında global olarak en yüksek satış hacmine sahip bir şirket. 1906 yılında San Francisco'da, Colbert Coldwell ve Benjamin Arthur Banker tarafından gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren bir kurum olarak kurulmuş. Merkez Ofisi ise New Jeısey'de. 


Toplamda 500 milyar dolar satılan mülk değeri ve 6 milyar dolar alınan komisyon bedeli ile dünyanın en çok ciro üreten gayrimenkul danışmanlık şirketi olan Cokkvell Banker, bugün 50 ülkede, 3 bin 200'ü aşkın ofisi ve 120 bini aşkın gayrimenkul danışmanı ile hizmet veriyor. 

2013 yılında master franchise yapısı el değiştiren Coldvvell Banker, yedi yıldır gayrimenkul danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren Gökhan Taş'ın kaptanlığında büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. 


Bu yıl 75 ofis daha açmayı hedeflediklerini söyleyen Gökhan Taş, 2016 yılı sonunda Türkiye genelinde 250 ofise ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. Yine 2016 yılı sonunda ulaşılması planlanan gayrimenkul danışmanı sayısı ise 2 bin 500. Öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa, büyüme bölgesi olarak seçilmiş durumda. 


İKİ FARKLI MODEL


 Gökhan Taş, ticari konut için belirlenmiş özel tolgelerde 16 adet fnınchising vereceklerini kaydediyor. Ticari konut franchise'ı için ise yatırım bedeli 500 bin dolar olarak belirlenmiş durumda. Hadımköy, Taksim, Nişantaşı, Ümraniye gibi gelişmekte olan bölgeler, ticari konut danışmanU lığı ofisleri için uygun alanlar olarak ifade ediliyor. Aynı zamanda bu ofislerde avukat, mali danışman, hukuk danışmanı ve mimar bulundurma zorunluluğu olacak. 


Normal gayrimenkul danışmanlığı için belirlenen aylık ciro hedefi minimum 20 bin TL. Gayrimenkul danışmanı, komisyon bedeli olarak satışlardan yüzde 3 + KDV, kiralamada ise yıllık toplam kiranın yüzde 12'sini alıyor. 


Ticari konut modelinde ise aylık minimum 50 bin TI, ciro hedefi belirlenmiş. Bu modelde belirlenen komisyon bedeli yüzde 12. Gayrimenkul danışmanından cironun yüzde 9'u oranında fee bedeli alınıyor. Girişimcilere, ofislerini açarken, broker ve danışmanlık eğitimleri veriliyor. Gökhan Taş, girişimcilerin üniversite mezunu olması gerektiğini sözlerine ekliyor. 


EKONOMİST


Geri Dön