18 / 04 / 2024

Komagene bu yıl yurtdışında 35 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Komagene bu yıl yurtdışında 35 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Bu yıl 1.050 şubeye ulaşmayı hedefleyen Komagene, yeni iş modeli geliştirdi. Komagene; bu yıl sonuna kadar 10 bin TL+KDV franchise bedeli almayacak. Üstelik açılışta da bayiye 100 kilo çiğ köfte hediye edecek.



Türkiye’nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olan Komagene, bir yandan yurt içinde 1.000 şubenin üzerine çıkma planları yaparken bir yandan da yurt dışında büyümeyi planlıyor. Bu yıl sonuna kadar Türkiye’de 1.050, yurt dışında 35 şubeye ulaşmak isteyen şirket, yurt içinde yeni iş modeliyle büyüyecek. Yıl sonuna kadar bayilik için 10 bin TL+KDV bedelini almamaya karar veren şirket, açılışta da 100 kilo çiğ köfte hediye edecek.

 

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, “Sadece kurulum ve işletme giderlerini karşılayarak Komagene franchise işletmesi olabilme imkanı sunuyoruz. Yeni iş modelimizle Türkiye’nin en fazla talep alan franchise ağına sahibiz. Komagene franchising sistemi, 20-40 bin TL arası bir bütçe ile sürekliliği olan ciddi bir gelir sağlanmasına olanak sağlıyor. 2016 hedefi olarak Türkiye’de 870 olan şube sayımızı 1.050 şubeye, yurt dışındaki şube sayısını ise 10 ülkede 35 şubeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl İstanbul’un Avrupa yakasında 150 bayi açıp tüm AVM’lerde yer alacağız” diye konuştu.

 

Yarısı 3 büyük şehirde

 

Komagene’nin “etsiz çiğ köfte”nin mucidi olduğunu, yatırımın düşük olması sebebiyle çok fazla perakende noktasının açılmasının müşterilerin kolayca bu ürüne ulaşmasını sağladığını kaydeden Tekdemir, bunun da sektörü büyüten etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

 

Çetin Tekdemir, “Sektörde irili ufaklı 100’den fazla farklı şirket var. Tek şubeli şirketler kadar Türkiye’nin en büyüğü unvanına sahip Komagene gibi 870 şubelik dev firmalar da faaliyet gösteriyor. Sektörün tahminen yarıya yakını İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de yer alıyor. Türkiye’nin her bölgesinde çiğköfteci var fakat her ilinde şubesi olan tek marka Komagene’dir” dedi.

 

Avrupa’ya ‘Wrap’ modeli

 

İstanbul’da 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip fabrikalarında üretim yaptıklarını belirten Çetin Tekdemir, 8’inci soğuk hava depolarını yakında Merzifon’da açacaklarını belirtti. Almanya Köln’de bir fabrikaları olduğuna dikkat çeken Tekdemir, hali hazırda yurt dışında

 

9 ülkede 20’yi aşan şubeye ulaştıklarını da vurguladı. Tekdemir, “Komagene olarak ayrıca Avrupa ülkelerinde yeni bir Wrap konseptiyle dikkatleri üzerimize çekmeye başladık. Örneğin Hollanda’da müşterilerimizin yüzde 70’i Hollandalı, bu ilgi bizi dünyaya açılma konusunda daha da cesaretlendiriyor” dedi.

 

Vatan



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, bir dünya markası haline gelmeyi hedeflediklerini belirterek, "Yılsonuna kadar Türkiye'de 1050, yurt dışında ise 10 ülkede 35 şubeye ulaşmayı planlıyoruz" dedi.


Bir dönem yalnızca yöresel lezzet olarak tanınan çiğ köfte, artık sofraların vazgeçilmez misafirlerinden biri oldu. Türk Gıda Kodeksine 2008 yılında giren etsiz çiğ köfte tanımıyla birlikte güvenle tüketilen bu ürün, Komagene'nin liderliğinde seri üretim ve zincir mağazalar aracılığıyla tüm Türkiye'de sevilen bir yemek olmasının yanı sıra özellikle diyet menülerinde de besleyiciliğiyle de ön plana çıkıyor. Türkiye'nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olarak dikkat çeken Komagene ise Türkiye ve Almanya/Köln'de bulunan üretim tesisleri ile +4 derece soğutmalı araçlarıyla aynı lezzet ve tazelikte çiğ köfteyi müşterileriyle buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.


Sektörle ilgili bilgiler veren Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, "Türkiye'de tahmini olarak 10 bine yakın çiğköfte satışının yapıldığı perakende noktası var ve yaklaşık olarak 30 bini aşkın kişi direkt olarak istihdam ediliyor. Üretim, lojistik ve yan sektörler olarak baktığımızda bu sektör, hali hazırda toplam 80 bin kişiye yakın bir istihdam sağlıyor. Zira bulgurdan, ambalaj malzemesine, salçadan, ayrana, yeşillik üretimine kadar çok farklı üretim alanlarını tetikliyor. Sektörün son kullanıcı fiyatları ile oluşan cirosu tahminen 400 milyon dolar civarına ulaşmış durumda" dedi.


Çiğköfte sektörünün problemlerin en başında merdiven altı üretim ve kayıt dışılık olduğuna dikkat çeken Çetin Tekdemir, "Bu nedenle Komagene gibi işini kitabına uygun yapan şirketlerin maliyetleri, merdiven altı üretim yapan firmalara göre elbette farklı. Otobüs altında karton kutuda saatlerce yolculuk eden çiğköfte ile soğuk araçla teslimat yapılan sağlıklı ve hijyenik çiğköftenin maliyeti aynı değil. Ayrıca sektörde çalışacak eğitimli eleman konusunda ciddi sıkıntılar var" açıklamasında bulundu.


Komagene 2005 yılından bu yana 11 yıldır aralıksız faaliyetini sürdürmekte olduğunu ve "Etsiz Çiğköfte"nin mucidi olduğuna dikkat çeken Çetin Tekdemir, "Etsiz çiğköfte, lezzetli, sağlıklı, doyurucu, uygun fiyatlı, çabuk hazırlanması sebebiyle fastfood ürünlerine ciddi rakip oldu ve hızla sevildi. Sevilerek keyifle yenen bir ürün olduğundan arkadaş ortamlarında ve misafir ağırlarken veya misafirliğe gidilirken tercih edilen bir ürün oldu. Kendimize belirlediğimiz hedef müşteri kitlesi genel nüfusun yaklaşık yüzde 90'ını oluşturmakta ki bu nüfusa her gün, fiyat, kalite, sunum açısından oldukça uygun bir ürün sunmanın mutluluğunu tadıyoruz" dedi.


Yatırımın düşük olması sebebiyle çok fazla perakende noktasının açılmasının müşterilerin kolayca bu ürüne ulaşmasını sağladığını, bunun da sektörü büyüten ve tutulmasına fayda sağlayan etkenlerden biri olduğunu belirten Tekdemir, "Sektörde irili ufaklı 100'den fazla farklı şirket var. Tek şubeli şirketler kadar Türkiye'nin en büyüğü unvanına sahip Komagene gibi 870 şubelik dev firmalarda bu alanda faaliyet gösteriyor. Sektörün tahminen yarıya yakını İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Türkiye'nin her bölgesinde çiğköfteci var fakat her ilinde şubesi olan tek marka Komagene'dir" açıklamasında bulundu.


İstanbul'da 6900 m2 kapalı alana sahip fabrikalarında üretim yaptıklarını, Türkiye'de 7 tane toplam 4000 m2 kapalı alana sahip bölge deposuna sahip olduklarını belirten Tekdemir, 8. soğuk hava depolarını da yakında Merzifon'da açacaklarını belirtti. Almanya Köln'de 900 m2 kapalı alana sahip bir fabrikaları daha olduğuna dikkat çeken Tekdemir, hali hazırda yurtdışında 9 ülkede 20'yi aşan şubeye ulaştıklarını da vurguladı. Tekdemir, "Komagene olarak ayrıca Avrupa ülkelerinde ise yeni bir Wrap konseptiyle dikkatleri üzerimize çekmeye başladık. Örneğin Hollanda'da müşterilerimizin yüzde 70'i Hollandalı, bu ilgi bizi dünyaya açılma konusunda daha da cesaretlendiriyor" dedi.


Ayrıca, bu besleyici lezzetin tüm sofralarda daha fazla yer alması için her ayın 15'ini Türkiye'nin "Çiğ Köfte Günü" olarak ilan ettiklerini ve artı yüzde 50 hediyeli kampanya ile büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Tekdemir; "Üretimde birinci kalite ham madde kullanıyoruz. Komagene olarak herhangi bir katkı maddesi, bulyon, çin tuzu (MSG) kullanmadan Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapıyor ve tüm şubelerimize soğuk zincir kırılmadan kapıya kadar sevkiyat yapan sektörlerindeki tek markayız. Sektörde sadece Komagene olarak ürün içeriğinde ceviz, fındık ve bademi ilave ederek üründe de rakiplerimize göre farklılık oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu.


Komagene noktaları olarak cadde üzeri şubeler için 20-30 metrekare alana ihtiyaç duyarken,   AVM'lerde stand/kioks olarak yer aldıklarını belirten Tekdemir, "Komagene franchising sistemi, 20-40 bin TL arası bir bütçe ile sürekliliği olan ciddi bir gelir sağlanmasına olanak sağlıyor. 2016 yılındaki hedefi olarak Türkiye'de hali hazırda 870 olan şube sayımızı 1050 şubeye, yurt dışındaki şube sayısını ise 10 ülkede 35 şubeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl İstanbul'un Avrupa yakasında yeni 150 bayi açıp, tüm AVM'lerde yer alacağız" açıklamasında bulundu.


Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir; "Biz kendi sektörümüzde lider bir dünya markası olmak vizyonuyla çıktığımız yolumuzda örnek bir franchising sistemini de geliştirerek franchise işletmelerimizin de kazandığı bir sistem oluşturduk ve sürekli değişim ve gelişim sağlıyoruz. Bu bağlamda Komagene olarak bu yıl bir ilke daha imza atmış durumdayız. Markamızı uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla ürün, ekipman, inşaat ve yönetim standartlarımızı oluşturarak bir Operasyon Kitabı oluşturduk ve tüm işletmecilerimizle Türkiye geneli yaptığımız Franchise toplantılarıyla paylaştık. Kendi sektörümüzde 28 kişiden oluşan saha ekibine sahip tek markayız. Saha ekibimiz franchise işletmelerimize destek olmak, yönlendirmek ve onların işlerini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.


'Yeni iş modeliyle en fazla talep alan franchise ağına sahibiz'


Hızlı bir büyüme modeli tercih ettiklerinin altını çizen Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, "2016 yılı sonuna kadar 10 bin TL + KDV olan franchise bedelini almama kararı aldık. Bu kadar ile kalmayıp açılışta franchise işletmelerimize 100 kg çiğ köfte hediye ediyoruz. Sadece kurulum ve işletme giderlerini karşılayarak Komagene franchise işletmesi olabilme imkanı sunuyoruz. Yeni iş modelimizle Türkiye'nin en fazla talep alan franchise ağına sahibiz. Franchise işletmelerimize her fırsatta yenilikler ve yeni kazanç kapıları sunan Komagene olarak son olarak aldığımız V-label sertifikası ile de vegan ve vejetaryen beslenmeyi tercih edenleri de göz ardı etmiyoruz. Komagene, çiğ köftenin yanı sıra tavuk pilav ve içli köfteleri, her geçen gün artan meze çeşitleri, şerbetli ve sütlü tatlı seçeneklerinden oluşan farklı tatlarla menüsünü zengin tutarak yılın her döneminde canlı kalarak gelir devamlılığı sağlıyor" dedi.


Hürses


Geri Dön