25 / 04 / 2024

Contitech, raylı sistemler pazarına odaklandı!

Contitech, raylı sistemler pazarına odaklandı!

Raylı sistemler alanında geliştirdiği yenilikleri İstanbul Eurasia Rail Fuarı 'nda tanıtan Contitech, müşterileriyle ortak geliştirmeler yaparak, pazardaki artan taleplerin karşılanmasına odaklandı.



Hava süspansiyon sistemleri tedarikçi ve geliştiricisi Contitech, vagonlar arasında esnek geçişi sağlayan körükler ve süspansiyon sistemlerinin yanı sıra demiryolu hortumlarını da üretiyor. Contitech'in ürün gamında fren hortumları, klima ve ısıtma sistemleri için kullanılan hortumlar ve lokomotiflerde kullanılan kablo koruma hortumları da bulunuyor. 



Firma, 2016 yılında yürürlüğe girecek EN 45545 Yangın Koruma Talimatı'na göre üretim yapıyor. Vagonlar arasında esnek geçişi sağlayan körük malzemelerinin daima hareket halinde olduğunun altını çizen Contitech Raylı Sistemler Bölüm Müdürü Friedrich Hoppmann, malzemelerin çakıl, UV ışını, yağmur ve kar gibi faktörlere maruz kaldığına dikkat çekti. 



Contitech'in bu faktörleri de göz önüne alarak, gelen taleplere çözümler ürettiklerini ifade eden Hoppmann, ürünlerin hızlı trenlerde ve metrolarda kullanıldığını belirtti. Türkiye'deki raylı sistemlerin büyük bir ilerleme kaydettiğini vurgulayan Friedrich Hoppmann, Contitech'in ana fikri olan 'Engineering Next Level' doğrultusunda genişleyen bu pazarın artan taleplerine odaklandıklarını aktardı. Sadece komponentler ve sistemler değil, müşterilerle ortak geliştirmeler yaptıklarına değinen Hoppmann, "Şirketimiz, uzun yıllara dayanan malzeme ve geliştirme uzmanlığı ile sürdürülebilir ürün çözümlerini sunuyor. Contitech, hava süspansiyon sistemlerinin geliştirilmesi ve üretimi konusunda dünyada 50 yıl, Türkiye'de de 15 yıllık bir deneyime sahip" dedi. Geçen yıl Contitech Bursa fabrikasının 15'inci yılında ticari araç sektöründe 15 milyonuncu hava süspansiyon körüğünü ürettiğini vurgulayan Friedrich Hoppmann, ayrıca Contitech Railway Engineering ürünlerinin de Bursa fabrikasından tedarik edilebileceğinin altını çizdi. Türkiye'deki yerelleştirmeye sürdürülebilir hız kazandırmak istediklerini dile getiren Hoppmann, "Bursa fabrikasında raylı projeler için iletişime geçilebilecek bir birimimiz de bulunuyor. Ayrıca dünya çapındaki satış noktası ağımız güçlü bir servis imkanı sağlıyor. Contitech hava süspansiyonları ve süspansiyon sistemleri metrolarda, tramvaylarda ve hızlı trenlerdeki konforu ve güvenliği artırıyor" ifadesini kullandı Contitech'in bu alandaki yeniliklere öncülük ettiğine işaret eden Friedrich Hoppmann, "InnoTrans 2014 Fuan'nda aşırı sıcaklıkların da üstesinden gelen hava süspansiyonlarını tanıttık. Bu yeniliğin zorluk testini ise Kazakistan'da tamamladık" diye konuştu. 



Hava süspansiyon sistemlerini yedek parça sektörü için de sunduklarını kaydeden Friedrich Hoppman,şunları kaydetti: "Şirketimiz, bu alanda da yüksek kalite ve yüksek güvenliğe sahip. Biz, sadece ilk ürün üreticisi verilerine ve isteklerine göre üretim yapıyoruz. Böylece müşterimize güvenebileceği orijinal kalitede ürün sunuyoruz."


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön