18 / 04 / 2024

Çöp vergisi son ödeme tarihleri!

Çöp vergisi son ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahibi değil, kullanıcısı tarafından ödenen vergiye çöp vergisi deniyor. çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte, çöp vergisi son ödeme tarihleri!



Çöp vergisi son ödeme tarihleri


Belediyenin sunduğu temizlik hizmetlerinden faydalanan, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina sahiplerinin değil, kullanıcısı tarafından ödenmesi gereken vergiye çöp vergisi deniyor.


Çöp vergisi konutlarda ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. Konutlarda;  su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak iş yeri sahiplerinin çevre temizlik vergisini ödemesi için beyanname vermesi gerekiyor. Çevre Temizlik Vergisi Beyannamesi bir kere veriliyor. Sadece konut ya da bina el değiştirirken yeni hak sahibi bir beyanname vermek zorunluluğu bulunuyor.


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar içinse taşınmazın bağlı olduğu belediyeye giderek verginin ödenmesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir?


Çöp vergisi son ödeme tarihleri!

Çöp vergisi ödemeleri Mart ayında başladı ve 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Çöp vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek. Yani vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor. 


İşyeri çöp vergisi nasıl ödenir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön