29 / 03 / 2024

Çorlu'da 14 tesisin temeli atıldı!

Çorlu'da 14 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 6 adet ileri arıtma tesisine canlı bağlantı yapılarak temel atma törenleri gerçekleştirildi.



Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle "İş adamları olarak bizlerde bugün ayrı bir gururu yaşıyoruz bugün temeli atılacak 14 tesisin altısında devletimiz ile beraber iş birliği içindeyiz proje ortağıyız. Bu porje sadece bölgenin değil sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da gururu" dedi. İL Tekirdağ Valisi EnverSalihoğlu "Sayın Cumhurbaşkanımızı talimatları ve sayın Bakanımız Veysel Eroğlu'nun konu üzerinde hassasiyetle durmaları sonucu bu önemli yatırımları bu aşamaya gelmiş bulunuyor, 8 OSB'yi ilgilendiren 5 adet atık tesisi bugün oldukça önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Bu tesislerin Tekirdağ'ımıza hayırlı ve yararlı olmasını diliyorum" dedi. 



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 'hayati öneme haiz 14 adet dev eserin ve bu tesislerin maliyeti 500 milyon TL. Bunların temelini hep birlikte atacağız ve kısa zamanda bitireceğiz. Tekirdağ'ımız memba suyu gibi tertemiz su içecek. Suyumuzu Naip köyümüzden dev ishale hattı ile arıtma tesisimize getireceğiz oradan şehrin deposuna kadar getirip belediyemize teslim edeceğiz" dedi. 



Daha sonra 6 noktaya canlı bağlantı yapılarak sıra ile temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Ergene-1 OSB atık tesisi temel atma töreninde canlı Çorlu Cumhuriyet meydanına canlı bağlantı ile bağlanan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak "S ayın bakanım Ergenel atık su arıtma tesisi için sanayicilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum, Ergene en çok faydalanacak yeni Ergene ilçemiz ve halkımız Ergene'liler adına şükranlarımı sunuyorum, bu işlerin mimarı olan sayın Cumhurbaşkanımıza sayın başbakanımıza ve siz sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi. Çorlu atık su arıtma tesisi canlı bağlantıda konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç "sayın bakanım öncelikle hoş geldiniz, 33 milyon bedelli bir yıl içinde bitecek olan böyle bir tesisi ilçemize kazandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Çorlu Yorum


Geri Dön