24 / 04 / 2024

Çorum'a yeni yatırım müjdesi!

Çorum'a yeni yatırım müjdesi!

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum'da yeni yatırımların müjdesini vererek cezaeviyle ilgili haberleri açıkladı.



TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu,  Çorum merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen yeni yatırımların müjdesini verdi. Türkiye genelinde ve Çorum’da gerçekleştirilen yatırım ve güçlenmenin birilerini rahatsız ettiğine vurgu yapan Salim Uslu, cezaevinin oluşturacağı ekonomik potansiyelin ve iyileştirmenin bir müjde olduğuna dikkat çekti.


"Türkiye'nin itibar kazanmış olmasından rahatsız olanlar var. Darbelerin, muhtıraların sebebi de budur." diyen Salim Uslu, AK Parti Kunduzhan, Üçtutlar ve Ulukavak Mahallesi Teşkilatları Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşmasında, 'Bakan'dan cezaevi müjdesi' haberine açıklık getirdi.


'CEZAEVİNİN OLUŞTURACAĞI EKONOMİK POTANSİYEL BİR MÜJDEDİR'


Cezaevinin müjde olmadığını, cezaevinin oluşturacağı ekonomik potansiyelin bir müjde olduğunu belirten Uslu, "Cezaevinde kalanlar insani olmayan koşullarda kalmak zorundalarsa ve cezaevi bu haliyle suç üretim makinesi haline dönüşmüşse, üç dört kişinin kalacağı küçük oda sistemine geçmek, dört yüz dört yüz elli kişinin çalışacağı bacasız sanayi oluşturmak, hizmet alımı yoluyla ortaya ekonomik potansiyel çıkacaksa bunu 'cezaevi müjdesi' diyerek geçmek ya işin aslının bilmemektir ya da çarpıtmaktır." diye konuştu.


'İSTİKRAR ORTAMINI BOZMAK İSTİYORLAR'


Çorum'a yapılan bütün yatırımların istikrar ortamında gerçekleştiğini de söyleyen Uslu, "İstikrar ortamını bozmak isteyenler var. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, itibar kazanmış olmasından rahatsız olanlar var. Darbelerin, muhtıraların, 15 Temmuz darbe girişiminin sebebi de budur." şeklinde konuştu.


"Türkiye kalkınmasın, gelişmesin, dünya kamuoyunda kendi imkânlarıyla namerde muhtaç olmadan ayakta durabilen bir ülke olmasın diyorlar" diyen Uslu, Çorum’la ilgili verdiği mjdeleri de paylaştığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Avrupa Birliğinin Polonya'ya ödediği alt yapı parası 70 milyar euro. Çok ciddi bir para. Türkiye'ye  Avrupa Birliğine hazırlamak için Avrupa'nın Türkiye'ye katkı vermesi lazım.  Tam tersine katkı vermek bir tarafa Türkiye'nin yolunu kesmeye çalışıyor. Sebebi ise üçüncü havalimanı yapılırsa Frankurt ve Almaya zarar görür, Kanal İstanbul yapılırsa boğaz da sağladıkları imtiyazlardan vazgeçmek zorunda kalırız diyorlar. Şimdi bir taraftan hayır cephesini genişletmeye bir taraftan da Türkiye'yi yolundan alı koymaya çalışıyorlar. İstiyorlar ki  Suriye, Irak, Türkiye'de istediğimiz gibi at oynatalım.


Çorum'a 16 derslikli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi açıyoruz. 6 Nisan'da ihalesi var. Çorum'a 16 derslikli özel eğitim ilkokulu açıyoruz. Bunun da 5 Nisan'da ihalesi var. İki bin kişilik kapalı cezaevi yapıyoruz. 450 kişilik bir istihdam planlanıyor burada. Hükümet konağının arkasında bir bina var. Oranında adliye ek bina olarak gerçekleştireceğinin müjdesini de vermek istiyorum. Kargı ve Bayat'a Hitit Üniversitesinin Meslek Yüksekokulu'nun bölümlerini açmak istiyoruz. Böylelikle iki ilçemiz yüksekokul imkânlarından yararlanmış olacak. İskilip'e ise 24 derslikli yeni bir teknik lise yapacağız. 10 Nisan'da ihalesi var. Yine İskilip'e 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıyoruz. Onun ihalesi de 3 Nisan'da. Sungurlu'ya yeni bir stadyum yapıyoruz. Sungurlu'ya dört yüz kişilik kapalı, bin kişilik açık cezaevi yapıyoruz. Alaca'da Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. Yeni İmam Hatip kampüsü kuruyoruz. 4 Nisan'da ihalesi var. Ölükaya Köyü'nde Hitit döneminden kalma eski bir baraj bulduk. Hitit Üniversitesi ile birlikte o barajın ortaya çıkmasını sağlayacağız. Bunların dışında Alaca'ya 300 kişilik yükseköğrenim yurdu, mahallelere de çim saha, voleybol, basketbol sahası yapıyoruz. Bütün ilçelere  TOKİ  konut yapıyor. 2017 yılı bitmeden Osmancık ve İskilip'te de doğalgaz musluklardan gelmeye başlayacak. Bu hizmetlerin yanı sıra Sungurlu'dan gelen Merzifon'u Samsun'u bağlayan hızlı tren ve yük trenimiz olacak. Onun dışında Sungurlu'dan Merzifon'a ve Samsun'a geçen otoyolumuz olacak. Bununla ilgili çalışmalar da başladı.”


Çorum Hakimiyet


Geri Dön