27 / 04 / 2024

Çorum’da kentsel dönüşüme tam destek!

Çorum’da kentsel dönüşüme tam destek!

Çorum Heyeti, Vali Mustafa Çiftçi’nin öncülüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Çorum için yatırım ve hizmet taleplerini sundu…



Vali Mustafa Çiftçi’nin önderliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden Çorum Heyeti, ortaklaşa hareket etmenin meyvesini aldı.  Bakan Kurum’un başkanlığında, Bakanlık üst düzey bürokratlarının da katılımıyla yapılan toplantıda, Çorum’un yatırım ve hizmet talepleri masaya yatırılırken, bunların çoğu olumlu karşılık buldu.

Çorum Haber'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çorum Heyeti ile gerçekleştirdiği toplantıda Çorum ve ilçelerinin talepleri değerlendirildi. Toplantıda Çorum’a yapılacak yatırımlar değerlendirilirken, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerine büyük oranda hibe desteği sağlanacağı yönünde karar verildi.

Bakanlığın üst bürokrasisi toplandı

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü ve Zübeyir Tuncel ile OSB Müdürü Yaşar Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdikleri görüşmeden olumlu sonuçlarla ayrıldılar.

Bakan Kurum, Çorum Heyeti'nin ilettiği talepleri değerlendirmek için bakanlığın üst düzey bürokratlarını topladığı görüşmede yapılan açıklamalar şu şekilde:

Çorum’da yapılacak kentsel dönüşüme destek

“Çorum’da yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tam destek verecektir. Ayrıca Çorum Belediyesinin Sokak sağlamlaştırması projesi için 2 Milyon TL hibe sağlanacaktır.”

Bayat ilçesi ve 17 köyün içme suyuna destek

“Bayat ilçesi ve 17 köyün içme suyunun karşılanacağı Kunduzlu Barajının faaliyete geçmesi ve isale hattı için gerekli olan 34 milyon TL kredi İller Bankası’ndan sağlanacaktır.”

Özel idare ve belediyelere hibe

Toplantıda İl Özel İdaresi ve belediyeler içinde bazı yatırımlar ve araç alımları için hibe desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Karara göre, Çorum İl Özel İdaresine Uğurludağ ve köylerini Ankara’ya bağlayan yolun yapılması için 2 milyon TL, çöp konteynırı alınması için ise 1 milyon TL hibe desteği İller Bankası aracılığı ile verilecek.

Ayrıca Kızılırmak Sahil Düzenlemesi için Osmancık Belediyesi’ne 1 milyon TL, araç alımı için Oğuzlar Belediyesine 250 bin TL, Lain ve Ortaköy belediyelerine de 200 bin TL araç alımı için hibe desteği sağlanacak.

Boyabat barajından etkilenen köylülere faizsiz konut kredisi

Boyabat Barajından etkilenen  ve mahkemelerce konut hak sahipliği tescil edilen hak sahiplerinin konut alımlarının sağlanması için Kargı ve Osmancık ilçeleri için 5 yıl ödemesiz 15 yıl faizsiz konut kredileri 2020 yılı itibari ile ödenmeye başlayacak.


Geri Dön