25 / 04 / 2024

Çorum'da Kültür Merkezi açıldı!

Çorum'da Kültür Merkezi açıldı!

Çorum Belediyesince kadınların eğitim, spor gibi alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla inşa edilen, yüzme havuzları, sinema salonu, buz pateni pisti, spor salonları ile rehabilitasyon alanlarının bulunduğu kültür merkezi törenle açıldı.



Çorum Belediyesince kadınların eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla yaptırılan kültür merkezi törenle açıldı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buharaevler Mahallesi'nde faaliyet gösterecek Buhara Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen törende, göreve geldikleri 2009 yılında, restoran olarak işletilen tarihi Velipaşa Konağı'nı kadın kültür ve sanat merkezine dönüştürdüklerini, merkeze gösterilen ilginin de kendilerini kentin değişik bölgelerinde kadınlar için 4 kültür merkezi daha kurmaya yönlendirdiğini söyledi.

Bahçelievler, Mimar Sinan ve Akkent mahallelerine kurulan merkezlerin daha önce faaliyete geçtiğini, Buhara Kültür Merkezi'nin de kısa süre önce faaliyete başladığını ifade eden Külcü, şöyle konuştu:

"Toplam maliyeti 13 milyon lirayı bulan kültür merkezimizin içerisinde yüzme havuzları, hamam, sauna, spor, konferans ve sinema salonu, rehabilitasyon merkezi ve buz pateni pisti başta olmak üzere birçok aktivitenin aynı anda gerçekleştirilebileceği alanlar yer almakta. Şehrimizin prestij yatırımlarından birisi olan bu merkezimizle Çorum'da Milli Eğitim Müdürlüğünden sonra en çok eğitim yatırımı yapan ikinci kurum olduk. Yaptığımız bu çalışmalar bölgemizdeki iller başta olmak üzere birçok kentte örnek teşkil etmekte."


Buhara Kültür Merkezi'nin sadece kadın ve çocuklara yönelik hizmet vereceğini dile getiren Külcü, merkezin kentte büyük bir sosyal ve kültürel boşluğu dolduracağını kaydetti.


Kültür merkezlerinde bugüne kadar 500'e yakın kurs düzenlendiğini, 50 bin kadın ve çocuğa çeşitli alanlarda eğitim verildiğini anlatan Külcü, "Belediye olarak altyapı gibi rutin yatırımları yapmak boynumuzun borcudur ama biz bunların yanı sıra Türkiye'ye örnek olacak bu tür yatırımları da halkımızın hizmetine sunduk. Kadınlarımız için hizmete açtığımız bu merkezlerimizden bugüne kadar 50 bine yakın kursiyerimiz faydalandı. Bundan sonra da faydalanmaya devam edecekler" diye konuştu.


TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da Çorum'da sosyal belediyecilik alanında yapılabilecekler konusunda Türkiye'ye örnek olacak çalışmalara imza atıldığını vurgulayarak, Başkan Külcü'ye teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Uslu, Külcü ve beraberindekiler, kadın ve çocuklarla kültür merkezini gezdi.Buharaevler Mahallesi'ndeki 6 bin 300 metrekarelik alan üzerine 2012 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık 2,5 yılda tamamlanan 4 katlı kültür merkezi içerisinde spor salonu, konferans salonu, sinema salonu, bovling salonu, rehabilitasyon merkezi, eğitim salonları, buz pateni pisti, yüzme havuzu, kültür ve sanatsal aktiviteler için salonlar, kreş, kütüphane, kafeterya bulunuyor.


Hürses 


Geri Dön