24 / 04 / 2024

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'da yapım çalışmaları tamamlanan bağlantı yolunda, sahiplerinin itirazı sebebiyle davalık olan ve büyük bölümü yol ortasında kalan, sürücülere zor anlar yaşatan 3 katlı bina kamulaştırıldı ve yıkım çalışmalarına başlandı.



Çorum Belediyesi  2018’de Gazi ve Fatih caddelerini birleştirecek olan 650 metre uzunluğundaki yolun açılmasıyla beraber şehir içi araç trafiğinin rahatlatılması amacıyla yol  çalışmalarını başlattı. 25 metre genişliğindeki yolda altyapı, kaldırım ve asfalt çalışmaları bitti. Çalışmalar kapsamında 22 milyon 963 bin TL’lik kamulaştırma yapılan güzergâhta birçok binanın yıkımı gerçekleşti. Kamulaştırma bedeline itirazda bulunan bazı binaların sahipleriyle belediye davalık oldu. Bu sebeple, bölgede bazı binaların yıkımına başlanamadı.

CNNTürk’te yer alan habere göre; Sürücüler, dava nedeniyle yıkılamayan ve büyük bölümü yol ortasında kalan 3 katlı binanın önünde boş bırakılan kısımdan dönüp yollarına devam etmek zorunda kalıyor. Belediyenin girişimleri sonucu, yörede 'yeşil ev' olarak tanınan yapının sahipleriyle, anlaşıldı. 3 milyon 10 bin TL bedelle kamulaştırılan evin yıkım çalışmalarına başlandı.

Evi yıkıp yolu tamamlayacağız

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, uzun zamandır kamuoyunun gündemini meşgul eden evin kısa süre içerisinde yıkacaklarını açıkladı. Başkan Aşgın “Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Karakeçili Yolunu en kısa sürede trafiğe açacak, hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Yolun açılması için yıkılması gereken 'yeşil ev'in kamulaştırılması hususundaki mahkeme kararının ardından hemen çalışmalarımızı başlattık. Arkadaşlarımız evde kullanılabilecek ve geri dönüştürülebilecek malzemelerin sökümünü yapıyorlar. Hemen akabinde de Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz parselde bulunan ağaçların değerlendirmesini yapacak ve en kısa sürede burayı yıkarak yolu tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çorum'da yol ortasında kalan 'Yeşil Ev' yıkıldı!


Geri Dön