23 / 04 / 2024

COVID-19 salgını karavan talebini katladı!

COVID-19 salgını karavan talebini katladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, karavan talebini de katladı. Karavanların günlük kira bedelleri 2 bin 500 TL'ye kadar çıktı...



Gündemden düşmeyen karavan tatili birkaç sene öncesine kadar Türklerin genel olacak emeklilik hayallerini süsleyen bir tatil modeliydi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını yaşam şekillerini de değiştirdi.

Yaşanan bu değişimde, sokağa çıkma yasakları ve COVID-19  bulaşma korkusu etkili oldu.

COVID-19 salgını, karavan talebini de katladı. Son günlerin gündem konuları arasında yer alan karavanların satış fiyatları kısa zaman içerisinde yaklaşık olarak 2 katının üzerine çıkarken, kiralama ücretleri de otellerle yarışır oldu.

COVID-19 salgını karavan talebini katladı!

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından yapılan derlemelere göre, karavanların günlük kira bedelleri 2 bin 500 TL'ye kadar çıktı.

Koronavirüs salgınıyla gündeme oturan karavan tatili talep edenler, içinde banyo, yatak, mutfak, tuvalet gibi yaşam modüllerinin yer aldığı motokaravanları tercih ediyor. Daha çok hareket etmek isteyenler de araçlarının arkasına takabilecekleri çekme karavanı kiralalıyor. 

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Karavan kiralıyorum" diye ortaya çıkabildiğini belirten Özdağ, "Birkaç yıl öncesine kadar kiralama yapan 3-5 şirket vardı. Pandemi nedeniyle bu sayıda büyük bir artış oldu. Kurumsal olarak kiralama yapanların yanı sıra kendi karavanlarını kiraya verenlerin sayısında da büyük bir artış var." şeklinde konuştu.

COVID-19 salgını karavan talebini katladı!

- "30 yıllık karavancıyım, aracımı başka birine vermem"

 

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Özdağ, karavan kiralamanın resmi bir dili olduğunu belirterek, "Kendi karavanlarını kiralayan kişilerin tercih edilmesi her iki taraf için de riskli. Kiralayan kendi aracının kaskosuna güveniyor. Halbuki karavanların kiralamasında ayrı bir sigorta sistemi kullanılıyor. Şahsen 30 yıllık karavancıyım, ben bile başkasına aracımı vermem. Çünkü kiralama yapmaya uygun özel sigortalara sahip değilim." dedi.

 

Pandemide karavan satışları yüzde 300 arttı!


Geri Dön