24 / 04 / 2024

Çukurova Havalimanı 2015 sonunda tamamlanacak!

Çukurova Havalimanı 2015 sonunda tamamlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı'nın özellikle yap-işlet-devret modeli çerçevesinde işi alan firmanın, iflas etmesi nedeniyle inşaat yapımını durdurduğunu ancak, 2015 sonuna yetişeceğini dile getirdi.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Sayın Cumhurbaşkanımızla yapacağımız Bakanlar Kurulu Toplantısı da bizler açısından önemlidir. Tavsiyeleri ve ileriye yönelik yeni Türkiye, güçlü Türkiye perspektifinde bize sunacakları öneriler, tavsiyeler bizim için önemlidir" dedi.


Elvan, Malatya Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmesi konusunda değerlendirmesini sorması üzerine Elvan, anormal bir durum söz konusuymuş gibi bunun sık sık gündeme getirildiğini, ancak bunun gayet doğal olduğunu söyledi. 


Anayasa'nın gereği neyse onun yerine getirildiğini belirten Elvan, "Partimizin kurucusu. 12-13 yıl gerçekten bizim liderliğimizi yapmış, partimizin öncülüğünü yapmış, Türkiye'ye değer katmış, güçlü Türkiye'nin mimarı Cumhurbaşkanımızla birlikte Bakanlar Kurulu'nda bir arada bulunmaktan çok büyük bir memnuniyet, keyif duyacağımı ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tavsiyeleri bizim için son derece önemli" diye konuştu.


Son 12 yıllık sürece bakıldığında Türkiye'de çok büyük adımların atıldığını, büyük atılımların gerçekleştirildiğini, büyük projelerin hayata geçirildiğinin görüldüğünü vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:


"Türkiye istikrara kavuştu. Ekonomik açıdan, siyasal açıdan hangi açıdan bakarsanız bakın Türkiye çok önemli gelişmeler gösterdi. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızla yapacağımız Bakanlar Kurulu Toplantısı da bizler açısından önemlidir. Tavsiyeleri ve ileriye yönelik yeni Türkiye, güçlü Türkiye perspektifinde bize sunacakları öneriler, tavsiyeler bizim için önemlidir."


- Çukurova Havalimanı


Çukurova Havalimanı'nın son durumuna ilişkin gelişme olup olmadığı sorusuna Elvan, Havalimanı'nın özellikle yap-işlet-devret modeli çerçevesinde işi alan firmanın, iflas etmesi nedeniyle inşaat yapımını durdurduğunu, kendilerinin de gerekli uyarıları yaptıklarını cevabını verdi. 


İlgili firmanın başka bir firmaya tüm haklarını devrettiğini kaydeden Elvan, "Bunu da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğümüz uygun gördü. Bu çerçevede, ilgili firma yetkilileri 2015 sonuna kadar havaalanını tamamlayabileceklerini ifade ediyorlar. Biz de yakinen takip edeceğiz ve bu yatırımın bir an evvel gerçekleşmesi yönünde gerekli çabayı sarf edeceğiz" dedi. 



AA


Geri Dön