23 / 04 / 2024

Çukurova İnşaat Adana'da yeni bir proje hayata geçirecek!

Çukurova İnşaat Adana'da yeni bir proje hayata geçirecek!

İstanbul’da ilk projelerini 80 milyon lira ciro beklentisi ile Kartal’da gerçekleştiren Çukurova İnşaat hedef büyüttü. Şimdi sırada 200- 300 üniteli, cirosu 100 milyon liranın üzerinde proje geliştirmek var...





İstanbul’da ilk projelerini 80 milyon lira ciro beklentisi ile Kartal’da gerçekleştiren Çukurova İnşaat hedef büyüttü. Şimdi sırada 200- 300 üniteli, cirosu 100 milyon liranın üzerinde proje geliştirmek var.


Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren  Adana  merkezli Çukurova Gayrimenkul, İstanbul’daki ilk yatırımları olan Çukurova Tower’ın ardından yeni yatırımlara göz kırpmaya başladı.


Şirketin halen Adana’da inşaatı devam eden ve yakında inşaatlarına başlayacakları yeni projeleri bulunuyor.


İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara ve Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, yatırım yaptıkları bölgelerde kriterlerinin merkezi lokasyonlar olduğunu kaydetti. Bunun için Avrupa yakasında Büyükdere Caddesi ile Haliç, Anadolu yakasında Kozyatağı ve Kadıköy arasındaki bölgeler mercek altına alındı.


Karma yapı olacak


Üzerinde çalıştıkları ve anlaşmaya varmak üzere oldukları birkaç alternatif olduğuna dikkat çeken Kara, yeni projeyi 2014 yılı içinde devreye alacaklarını dile getirdi. İstanbul’un ikinci yatırımı A plus, karma kullanımlı bir proje olarak tasarlanacak. Konut bloklarının yanı sıra ofisler ve ihtiyaca yönelik ticari ünitelere yer verilecek. Ofis metrekareleri opsiyonel olarak büyütülüp küçültülebilecek.


Projeye inanmalıyız


Projelerde genelde finansmanı kendilerinin sağladıklarını belirten Cafer Kara, “Ancak esas olan projenin kendisine güvenmektir. Eğer yanlış bir lokasyon ve o lokasyona uygun proje yapmazsanız yüzde 100 kendi sermayenizle de yapsanız satamayacağınız mal, alıcısına da satıcısına da zarar ettirir” dedi.


Kurumsallaşıyorlar


İstanbul’un kendilerine kurumsallaşma anlamında çok ciddi faydalar sağladığına değinen Tamer Son ise bilançodan yönetim anlayışına her şeyin kayıtlı ve daha şeffaf hale geldiğini söyledi. Son, bu şeffaflığın kendilerine yabancı ortaklıktan sermaye piyasalarına açılmaya kadar her konuda hareket kabiliyeti sağlayacağına da dikkat çekti.


MEMLEKETiNi tanıtacak


İSTANBUL’da lansmana çıkaracakları yeni projeleri Adana’da da tanıtacak olan şirket, İstanbul’da yaşayan Adanalılara Adana’daki projeleri, Adana’da yaşayanlara ise İstanbul’daki projeleri satabilecek. İstanbul Kartal’da yükselen ve her gün 1’er kat çıktıkları Çukurova Tower’da toplam 253 konut bulunuyor.


İlk ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin 650 lira olan projede 1 yıl olmadan fiyatlar ortalamada 4 bin 300 liraya ulaşmış durumda. Hedef ise proje tamamlandığında ortalama fiyatın 5 bin liraya ulaşması yönünde. Alıcı portföyü, yatırımcı ve oturma amaçlı alanlar şeklinde yüzde 50-50 olarak veriliyor. 10 değişik ülkeden yabancı alımları da dikkat çekiyor.


Adanalıları 1+1 ile tanıştıracak


Adana’da ruhsatı yeni alınan proje 4 bin metrekare arsa içinde yükselecek. Toplam 90 daireden oluşacak. Büyük metrekareli dairelere alışkın olan Adanalıları 1+1 dairelerle tanıştıracaklarını belirten Kara, satışta zorlanmayacaklarını kaydetti.


Müşteri kitlesi ise Adana dışında ikamet eden ve Adana’ya geldiklerinde otel yerine kendi evlerinin kapısını açmak isteyen Adanalılar olarak özetlendi. Metrekare fiyatı da 2 bin lira olarak verildi.


Grubun yine Adana’da 22 bin metrekare büyüklükte ticari üniteye uygun bir arazisi ve üniversiteler bölgesinde 65 bin metrekarelik büyüklükte konut arazisi bulunuyor.

 

EMİNE AÇAR – BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön