23 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Çarpık yapılaşmayla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Rize'nin Güneysu ilçesine gitti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin ve Rize'de yaşanan sel felaketinden sonra yapılan çalışmalar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan önemli bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan sel felaketinden dolayı buruk bayram geçirdiklerini dile getirerek yatay mimariyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dikey mimari yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık, ne olur şu yamaçlarda 5 kat, 10 kat binalar yapmayın. Görüyorsunuz bu çaylıklar azot gübresiyle birlikte toprağı eritiyor. Sonra bu çamur balçığa dönüşüyor. O balçığa dönüştükten sonra o binalarda her an kaymayla karşı karşıyaya kalıyor. Yaylalarımızın, dere yataklarımızın, sahillerimizin, dağlarımızın, nehirlerimizin çarpık yapılar ve zihniyet tarafından istila edilmesine göz yummadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yatay mimariyle şehirlerimize nefes aldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden zarar gören bölgelerin eskisinden daha da konforlu şekilde yeniden yapılacağını kaydederek, "Selden zarar gören Güneysu başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerimizi eskisinden daha güzel, güvenli ve konforlu bir şekilde imar edeceğiz. Tıpkı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin konutları, nasıl bir güzellik arz ediyorsa diğerlerini de öyle yapacağız" dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Şu yamaçlarda 5 kat 10 kat bina yapmayın. Görüyorsunuz bu çaylıklar azot gübresiyle birlikte toprağı eritiyor. Sonra bu çamur balçığa dönüşüyor. O balçığa dönüştükten sonra o binalarda her an kaymayla karşı karşıyaya kalıyor. Yaylalarımızın, dere yataklarımızın, sahillerimizin, dağlarımızın, nehirlerimizin çarpık yapılar ve zihniyet tarafından istila edilmesine göz yummadık."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'ye millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön