24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere şok açıklama! Köy evleri bayrama kadar yetişebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere şok açıklama! Köy evleri bayrama kadar yetişebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gününü deprem öncelikli meseleler ile geçirdiğini vurgulayarak, "Diğerleri ne yaparsa yapsın veya hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında deprem bölgesinde inşa edilecek köy evlerinin bir kısmının bayram öncesine kadar tamamlanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis'te inşa edilecek 1643 afet konutu ve 2628 köy evi projesini hatırlattı. Bu projelerle birlikte toplamda 4271 konutun yapımına başlanacak. 649 konutun temeli atıldı ve 486 köy evinin ihalesi tamamlandı. Depremden etkilenen 11 şehirde toplamda 650 bin konut inşa edilecek.

319 bin konutun bir yıl içinde tamamlanacağı hedefleniyor. İnşaat işlerinde ustalar, işçiler, mühendisler ve mimarlar canla başla çalışıyor. Yatay mimari ilkelerinden taviz verilmeden, şehirlerin kültürel, sosyal ve tarihi dokusuna uygun projeler hayata geçirilecek. Ayrıca, sosyal konut projeleri de hızla devam ediyor. 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 550 konut ve 3000 arsa milletin hizmetine sunulacak. Depremzedelerin ev sahibi olana kadar çalışmalar devam edecek.

İşte diğer ayrıntılar...


Geri Dön