20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere şok açıklama! Köy evleri bayrama kadar yetişebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere şok açıklama! Köy evleri bayrama kadar yetişebilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her gününü deprem öncelikli meseleler ile geçirdiğini vurgulayarak, "Diğerleri ne yaparsa yapsın veya hangi sahte gündemlerin peşinde koşarsa koşsun" dedi.



Kilis ile depremden etkilenen 11 şehirde 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut inşa edeceklerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah bu konutların 319 binini bir sene içerisinde bitirip, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Köy evlerinin bir kısmını belki de bayrama kadar inşallah yetiştirme durumumuz olabilir. Bu konuda Bakanımız çok kararlı, işi takip ediyor. Milletimize sözümüzü tutabilmek için deprem bölgesinde ülke tarihimizin en büyük inşa ve ihya seferberliğini başlattık. İş makinalarımız, kamyonlarımız, kepçelerimiz, beton mikserlerimizin yanı sıra mühendislerimiz, mimarlarımız, şehircilik uzmanlarımız, ustalarımız, işçilerimiz canla-başla çalışıyor."

Erdoğan, enkazların kaldırılması ve inşaatların başlamasıyla birlikte umutların yeniden yeşerdiğini ifade etti. Erdoğan, "Çalışmalarımızı, şehirlerin demografisini, sosyolojisini, tarihini, sanatını, kültürünü, sanayisini ve mimari yapısını koruyacak bir anlayışla yürütüyoruz. Özellikle bu süreçte yatay mimari ilkesinden asla taviz vermeyeceğiz. Konutlarımız, zemin artı 3 veya 4 katı kesinlikle geçmeyecektir" dedi.

İstanbulkart sahipleri acilen baksın! Bunu yapmayan yandı! Hemen buraya bakın!
A101'den ayçiçek yağına kuyruk oluşturacak çılgın indirim! Fiyatını duyan mağazalara akın etti!
6 dev bankada peş peşe son dakika rüzgarı! ING, İş Bankası, Akbank, TEB, Akbank ve Garanti açıkladı! Sakın kaçırmayın!

Geri Dön