26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8'e indi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirdiklerini söyledi.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ve merakla beklenen kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişiye KDV indirimi müjdesi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Türkiye'ye vesayet, darbeler, terör örgütleri, toplumsal fay hatlarını tahrik, askeri tehdit ve uluslararası dayatmalarla diz çöktüremeyenlerin son olarak ekonomiyi hedef aldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan müjde! Arsa ve arazilerin KDV oranı yüzde 8 e indi!

İnşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada bir diğer çalışmalarının "konut ve arsalarda KDV sadeleştirmesi" olduğunu dile getirerek, satın alınan konut nerede olursa olsun, metrekaresine göre değişen aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacağını dile getirdi. Yine son zamanlarda sık sık gündeme gelen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamındaki konutlarda da 150 metrekareye kadar yüzde 1, aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV tahakkuku yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indireceklerini ve inşaat sektörünün üzerindeki finansman yükünü azalttıklarını söyledi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Ev alacaklar dikkat! KDV indirimi müjdesi resmen açıklandı!

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?


Geri Dön