29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Zamlı maaşlar belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Zamlı maaşlar belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman hekimler ve diş hekimlerine 5 bin lira ek gösterge zammı öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman hekimler ve diş hekimlerine 5 bin lira ek gösterge zammı öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yapılan yasal düzenlemeyle bütün sağlık personelinin ek ödemeleri genel bütçeye aktarıldı. Düzenleme şöyle:
Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler ile diş hekimlerinin ek göstergesi de 17 binden 40 bine çıkarıldı. Böylece emekli hekimlerin emekli aylıkları da yükselmiş oldu. Toplu sözleşme kapsamında doktor dışında tüm sağlık personeline 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere sabit ek ödemelerine yüzde 20 zam yapıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi kapsamında doktorlar dışındaki çalışanların döner sermaye ek ödemesinden aldığı pay yüzde 20 artırıldı. Bu artıştan ebe, hemşire, sağlık memuru, laboratuvar asistanı, anestezist, radyoloji, tıbbi sekreter gibi sağlık hizmetlerinde çalışanlar ile tekniker, teknisyen ve mühendis gibi teknik hizmetlerde çalışanlar yararlanacak. Toplu sözleşme ile 400 bin sağlık çalışanı ek ödemeli kadro unvan katsayısı da yüzde 100 artırıldı.

Acil serviste görev yapan röntgen ve laboratuvar ünitelerinde çalışanların vardiya ücretleri yüzde 50 oranında artırıldı. Resmi ve dini bayramlarda görev yapan her sağlık çalışanına yüzde 25 oranında zam yapılacak. Resmi ve dini bayramlar nedeniyle genel idari izinli çalışan sağlık çalışanlarına mesai ücreti ödenecek.

Uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatı yüzde 40 artırıldı. Entegre sağlık hizmeti veren merkezlerde tutulan korucuların ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Geçici olarak atanan dişhekimlerine yüksek ek ödeme ile kurumdan ödeme yapılacaktır. "Yardımlı sağlık hizmetleri sınıfı" tanımındaki "asistan" ibaresinin kaldırılmasına çalışılacak.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Zamlı maaşlar belli oldu!

KİMİN MAAŞI NE KADAR OLACAK

Yapılan düzenleme ile yeni yılda uzman ve pratisyen hekimlerin alacakları maaşlar şu şekilde olacak: Bu yıl 9 bin 314 lira (1/4) maaş alan uzman hekimin geliri 14 bin 314 olacak. 7 bin 570 lira maaş alan pratisyen hekimin bu yılki geliri 10 bin 70 lira olacak. 

Emekli hekimlerin gelirlerinin yanı sıra uzman hekim ve diş hekimlerine 17 bin 3 bin 56 lira ek ödeme tutarı ek gösterge 40 bine çıkarılarak 7 bin 191 lira olacak. Pratisyen hekimlere 13 bin katsayılı 2 bin 337 lira ek ödeme 22 bin katsayılı 5 bin 933 liraya yükseldi. Toplam 25 yıl hizmet veren uzman doktor, emekli olduğunda yaklaşık 12 bin 102 lira (4 bin 912 + 7 bin 91 lira) emekli maaşı alacak.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti! Zamlı maaşlar belli oldu!

ÖĞRETMENLERE 2 BİN LİRA ZAM

Sözleşmeli öğretmeler, kadrolu öğretmenler ile aynı haklara sahip olacak. 10 yıl çalışan öğretmenler uzman olacak, maaşlarında 1000 lira artış yapılacak. İkinci eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlere 1000 lira, başöğretmenlere ise 2 bin lira maaş artışı yapılacak. Önümüzdeki günlerde Meclis'e getirilmesi beklenen düzenleme yürürlüğe girdiğinde öğretmenlerle ilgili düzenlemelerin detayları netleşecek.

Fahrettin Koca müjdeli haberi verdi: Sağlık çalışanlarına zam geliyor!

Zam pazarlığı başlıyor! 2022 asgari ücret ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön