25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Mateverse'de satıldı mı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Mateverse'de satıldı mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hande Fırat bugünkü köşesinde AK Parti'nin sanal evren çalışmaları hakkıda yazısını kaleme aldı.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hande Fırat bugünkü köşesinde AK Parti'nin yakın zamanda 'Metaverse forumu'düzenleyeceğini belirtti." Fırat düzenlemeye dair gelişmeleri "Diplomasi çözüm olsun" başlığı altında kaleme aldı.

İşte Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hande Fırat'ın "Diplomasi çözüm olsun" başlıklı yazısı...

SANAL ALEMDE KÜLLİYE’Yİ KİM YA DA KİMLER ALDI?

Bu dünyada mülk ya da arazi sahibi olmak bitti, şimdi de sanal evrenlerde tapu sahibi olma moda oldu. Ünlü isimlerin düzenlediği partileri bir kenara bırakıyorum. Ancak sanal evrenlerde arsa, bina, dükkân, tarihi eser, yer alınması adeta çılgınlığa döndü. Önümüzdeki süreçte bu alanlara reklam alınması, sanal gözlüklerle ziyaret edilmeleri, sanal gözlüklerle toplantılar düzenlenmesi dahil kim bilir neler yaşanacak... Bu durum AK Parti ve hükümeti de harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Metaverse forumu düzenlenecek.

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Mateverse de satıldı mı?

Metaverse, kripto para ve sosyal medyada alım satımlarının nasıl yapıldığı incelenecek. Üstelik alım satımların regüle edilmesi de gündemde. Son MYK Toplantısında AK Parti kurmayları, “Şu anda insanlar yurtdışından Meryem Ana Tapınağı’nı, müzeleri satın alıyorlar” demişlerdi. AK Partililere benden söylemesi... Sanal evrenlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de çoktan birileri tarafından satın alınmış. Kim ya da kimler aldı bilinmiyor. Ancak onlardan satın almak için yüklü miktarda para ödemek gerekiyor. Diğer yandan sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi değil, aynı sorunla parti genel merkezleri de karşı karşıya... Öğrenebildiğim kadarıyla DEVA Partisi sanal evrenlerde parti binalarını satın alan tek parti. Bunun ne önemi var diyeceksiniz? Örneğin sanal gözlükle sanal evrenlere girenler, AK Parti binasının önünden geçerken, bir sürprizle karşılaşıp “Z” Partisi’nin afişini görebilirler... Benden uyarması... Daha da önemlisi belli ki bu sanal evrenler de bir süre sonra bir çatı altında birleşecek. İyi olanlar kazanacak. Türkiye de kendi sanal evrenini bir an önce oluşturmalıdır.

Metaverse'te arsa almak mantıklı mı?

Metaverse'te arsa satışları 500 milyon doları geçti!


Geri Dön