26 / 04 / 2024

Metaverse'te arsa almak mantıklı mı?

Metaverse'te arsa almak mantıklı mı?

Son zamanlarda arsa satışlarıyla gündeme gelen Metaverse'e ilişkin tartışmalar devam ediyor. Peki konunun uzmanları Metaverse ile ilgili ne diyor? Uzman isimlerin Metaverse'e ilişkin açıklamaları haberimizde yer alıyor. İşte ayrıntılar...



Metaverse, ülkemizde daha çok, başta çevrimiçi arsa spekülasyonu olacak şekilde yeni fırsat ve kısa yoldan gelir kazanma kapısı şeklinde görülüyor. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sercan Çalbak'ın haberine göre; gelir üretme potansiyeli yadsınamaz bir gerçek fakat henüz yolun çok başında olan Metaverse hakkında eksik ya da hatalı birçok bilgi de bulunuyor. 

Metaverse te arsa almak mantıklı mı?

Metaverse’ün tek bir alan olmadığını, sosyal medya gibi genel bir kavram olduğunu düşünmek, konunun kolayca anlaşılmasını sağlar. Buradan hareketle nasıl sosyal medya dünyasında onlarca sosyal ağ bulunuyorsa, Metaverse dünyasında da onlarca sanal evren bulunuyor ve muhtemelen bundan sonra yenileri de eklenecek. Her bir evren de muhtemelen sosyal ağlar gibi farklı değer önerileri ve tüketici yaklaşımı sağlayacak. Güncel dünyamıza her ne kadar Facebook tarafından girmiş olsa da aslında Metaverse üzerine uzun süredir çalışmalar yapan onlarca şirket yer alıyor. Facebook da bu şirketlerden sadece biri. 


Geri Dön