29 / 03 / 2024

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.



Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın İdari Binası şeklinde kullanılması için komutanlığa tahsisi yapılan ve 3. Derece sit alanında bulunan araziye ilişkin Ayvalık Kent Konseyi'nin yaptığı çağrıyla, Ayvalık’taki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, siyasi parti temsilcilerinin katılım gösterdiği bir toplantı gerçekleştirildi. Konuta ilişkin görüşlerini paylaşmak için Ayvalık Belediyesi Başkanı Mesut Ergin ve Ayvalık Kent Konseyi tarafından yapılan çağrıya karşılık veren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde buluştu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, toplantıda yaptığı konuşmada plan değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla hukuki girişlere başlandığını açıkladı. Toplantıya, Ayvalık Belediyesi Meclis üyeleri, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile mahalle muhtarları katılım gösterdi.

Cunda Adası ndaki imar planı değişikliğine tepki!

STK temsilcileri yapılmak istenilen uygulamayla ilişkin neler yapılabileceğini konuştu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Asker ve orduyla bir sıkıntımız yok. Ayvalık’ın bir balıkçı barınağı var. Onu da kaybetmek üzereyiz. Bu konu Cunda’nın trafiğini etkileyecek. Cunda’nın silüetini de bozacak. Doğal güzellikler bozulmasın.”

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından alternatif alana ilişkin bir rapor hazırlanacağının ve destekte bulunulacağının açıklandığı toplantıda,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek mücadelenin beraber sürdürülmesi değerlendirmeye alındı. Binanın inşa edilemesi halinde, Ayvalık turizmi ilk sırada olacak şekilde bütün alanlarda şehre olumsuz şekilde yansıyacağı, bu nedenle Ayvalık halkı ile beraber kamuoyu oluşturulmasına karar verildi.

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!


Geri Dön