16 / 04 / 2024

Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi, hizmete açıldı!

Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesisi, hizmete açıldı!

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, "Son bir yılda sosyal tesislerimizden yararlanan vatandaş sayısı 1,7 milyon kişiye ulaştı." diye açıklama yaptı.



Fatih Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük Ayasofya Mahallesi'nde daha önce halı saha olarak hizmet veren alan, Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenerek, Cundi Parkı ve Cundi Sosyal Tesislerine dönüştürüldü. Sultanahmet Meydanı'na 500 metre mesafede bulunan alanda yapılan düzenlemeyle meydan, oturma ve dinlenme alanları, çocuk oyun parkı, otopark, bitki gösteri alanları ve sosyal tesis ile daha fonksiyonel bir hale geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre park ve sosyal tesis, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. 

Belediye Başkanı Hasan Suver, yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışının 1994 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlatıldığını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Halkımızın pek çok kesimi İstanbul'un turistik, kültürel mekanlarından yeterince istifade edemiyordu. Bu, şehir ile şehirliler arasında bir kopukluk oluşturuyordu. İnsanlar İstanbul'da yaşıyor ama İstanbul'un güzelliklerinden yararlanamıyorlardı. Bu kapı, o zaman açıldı ve AK Parti ile hızlanarak devam etti. Bugün sosyo-ekonomik düzeyi ne olursa olsun, İstanbullu sosyal belediyecilik uygulamaları sayesinde şehrimizin güzelliklerini yaşayabilmektedir. Buralarda çeşitli sosyal ve kültürel ilişkilere girebilmektedir ve İstanbul'da yaşamanın tadına varabilmektedir." 


Geri Dön