19 / 04 / 2024

Daha ilk zam haberine alışmadan çaya ikinci bir zam haberi daha! 21 Mayıs çay fiyatları listesi

Daha ilk zam haberine alışmadan çaya ikinci bir zam haberi daha! 21 Mayıs çay fiyatları listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta önce 2022 çay alım fiyatlarına yüzde 73 oranında yapıldığını açıklayarak yaş çayın kilogram fiyatının 7 lira olacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması sonrası ÇAYKUR da kuru çaya zam yapmıştı. Çaya ikinci bir zam haberi daha geldi.



ÇAYKUR, çaya yaptığı yüzde 43.71 oranında zammı toptan satış yapan şirketlere göndermişti.

Şirketin Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceği gündeme geldi.

TÜİK'in enflasyon sepetinde yüzde 0,5464 ağırlığa sahip olan çayın yapılan yüzde 43.7'lik zam ile manşet enflasyona 0.24 puanlık etkisi olacak.

ÇAYIN KİLOGRAMI 50 LİRAYI GEÇECEK

Yaş çaya yapılan zammın ardından gözler kuru çaya çevrilmişti.

Sektörde olanlar, son yıllarda sürekli zarar açıklayan Çaykur'un Haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini iddia etti. Buna göre 44,95 liraya yükselen ÇAYKUR kuru çayın fiyatı yüzde 15 zamla (6,75) 50 lirayı geçerek 51 lira 70 kuruşa çıkacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön