29 / 03 / 2024

DAP Nişantaşı projesinin ruhsatı alındı!

DAP Nişantaşı projesinin ruhsatı alındı!

Dap Yapı tarafından Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'ne yapılacak olan projedeki 92 konut ve 1 ticari işletmenin ruhsatı alındı...



2016 yılından bu yana gündemde olan Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması için her aşamada sona gelindi. Emlak Konut yapı ruhsatının alındığını açıkladı, Mart 2018’deki ihaleyi Dap Yapı kazanmıştı.

Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı Kampüsü’nün bulunduğu arazi 2017’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) adına tescil edilmişti. Dünya Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre; Marmara Üniversitesi’nin iletişim ve diş hekimliği fakültelerinin bulunduğu Nişantaşı Kampüsü arazisine Emlak Konut tarafından arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile inşa edilecek projenin yapı ruhsatları alındı. Emlak Konut’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Teşvikiye’de 405 Ada 110 Parselde bulunan arsada yapılacak 92 konut ve 1 ticari üniteden oluşacak toplam 93 adet bölüme ilişkin ruhsatın alındığı belirtildi. Projeyi Dap Yapı Mart 2018’deki ihale sonucu almıştı. İnşaatın iki yıl içinde başlaması gerekiyor. 

Marmara Üniversitesi devir karşılığında 455 milyon TL ve Maltepe’deki Evren Kışlası’nı almıştı. Taşınmazların mülkiyeti  TOKİ  ile Emlak Konut arasında 20 Haziran 2016 tarihli satış protokolü ile Emlak Konut GYO A.Ş.'ye geçmiş tapu devri gerçekleştirilmemişti. Ihlamur Kasrı'na da komşu olan arazinin çevresindeki alanlar ise yapılaşma dışı kaldı. Arazinin imar planı da 2018'de Çevre Bakanlığı tarafından konut ve ticari birimler yapılması amacıyla değiştirilmişti.

Binalarda kat sayısı 10’u geçmeyecek

Mart 2018’de Emlak Konut’un yaptığı ihaleyi Dap Yapı almış ve DAP Nişantaşı adı ile projesini açıklamıştı. Emlak Konut İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında yapılan ihalede Dap Yapı, satış toplam geliri olarak 1 milyar 763 milyon 750 bin TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 705 milyon 500 bin TL teklif vererek ihaleyi kazanmıştı. 

Dap Yapı projesi DAP Nişantaşı için 25 bin metrekarelik alana sahip olduğunu ve projede binaların kat sayısının 10'u, ticaret alanlarının yüksekliği ise 5 katı geçmeyeceğini belirtti. 25 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret ve konut alanı, 1 dönümü yalnızca ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrılacak.

Emlak Konut’un 2019 değerleme raporunda 110 parselin değeri 296 milyon 282 bin 460 TL olarak belirlenmişti. Raporda taşınmazların kullanım alanının emsallere göre büyük olması, piyasalardaki durgunluk ve emsallerdeki pazarlık payları da dikkate alınarak, ticaret+konut imarlı 405 ada 110 parsel için arsa metrekare birim fiyatı 34 bin TL olarak takdir edildiği açıklandı. 

DAP Nişantaşı'nda 93 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!


Geri Dön