29 / 03 / 2024

DAP Yapı'dan 200 milyon TL yatırımla Adam Kule!

DAP Yapı'dan 200 milyon TL yatırımla Adam Kule!

Seçimden AK Parti’nin tek parti olarak çıkması, gayrimenkul sektörünün istikrarlı günlere olan özlemini de karşıladı. Seçim sonrası ilk lansmanı yapanı DAP Yapı ‘Adam Kulesi’ni tanıttı.



Seçim  sonrası gayrimenkul sektörü yatırımlarını duyurmak için lansmanlarına başladı. Yıl içinde 3 kere tanıtımı ertelenen projeyi seçim sonrasında yaptıklarını belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “2015 yılında hiç lansman yapamadık. Ülke gündemi, üst üste gelen seçimler nedeniyle ertelemeler oldu. Ama 1 Kasım seçimleri sonrası belirsizlik bitti. Biz zaten katıldığımız ihaleler ve arsa alımlarımızla yatırımlara devam edip hiç frene basmamıştık. Şimdi tam gaz yola devam edeceğiz” dedi. Mimari anlamda insan formunda inşa ettiği Adam Kule projesini satışa çıkaran Yılmaz “Artık işimize dönme vakti. Daha çok yatırım yapacağız” dedi.


MALİYET 200 MİLYON TL


DAP Yapı, Dragos’ta konseptini ve mimari formunu insandan alan Adam Kule projesinde satışları başlattı. Fabrika arazilerinin toplanıp dö-nüştürüldüğü proje için 200 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Ziya Yılmaz “Yeni projemizle yorulan piyasalara moral vermek için Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi. İnşaat sektörünün ‘belirsizlik’ sevmeyen bir sektör olduğunu anlatan Ziya Yılmaz “Yatırımlarımızı bugüne kadar yaptık çünkü Türkiye’nin geleceğine katkı sunmak istiyoruz ama bu dönem belirsizlikler, piyasaların dalgalanması kimseye iyi gelmedi. Artık daha güçlü şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz, zaten ekonomiye odaklanma, ülkemiz için yeni hikayeler, başarı öyküleri yazma zamanı” diye konuştu.


254 REZİDANS OLACAK


342 üniteden oluşacak Adam Kule’de 254 rezidans ve 88 home-ofis yer alacak. Metrekaresi 5.500 liradan başlayan projede, kişiye özel ödeme seçenekleri ve DAP Yapı bünyesinde ‘bedava ofis sistemi’ gibi olanaklar sağlanacak. 2017’de teslim edilmesi öngörülen projenin yüzde 47’sini sattıklarını vurgulayan Yılmaz, her projenin yüzde 40-45’ini eski projelerini alan müşterilerine sattıklarını söyledi.


Pendik’e 3 bin konut 


DAP Yapı, İstanbul Pendik’te Polisan Holding’e ait 175 bin metrekare arsa için şirket ile kat karşılığı anlaşma yapmıştı. Bu alanda 3 bin konutluk bir proje planladıklarını söyleyen Yılmaz “Eylül ayında Emlak Konut GYO’nun Acıbadem’deki Hava Subayları Lojmanları arazisi ihalesini kazandık. 17 dönüm arazi için 810 milyon liralık toplam satış geliri teklif ettik. Bu projenin dışında 2 tane kentsel dönüşüm projesi ile Kartal’da 2 tane kule projesi planlıyoruz” diye konuştu.


‘İnşaatı bilen bakan istiyoruz’


Seçimlerden sonra konut fiyatlarında artış olacağı duyumlarıyla ilgili değerlendirme yapan Ziya Yılmaz, mevcut projelerinde zam öngörmediklerini söyledi. Yılmaz, bastırılmış fiyatı olan pek çok firma olduğunu, dolar-Euro bazlı maliyetlerin kısmen zam getirebileceğini ifade etti. Seçimlerin sonuçlanmasının ardından sektörün de pek çok beklentisi olduğunu dile getiren Yılmaz “Maliyetlerde en büyük açık arazi. TOKİ, Emlak Konut nasıl arazi geliştirebiliyorsa, bizim de geliştirmemiz ya da geliştirilmesi lazım. Fiyatlar aldı başını gitti. Tanıtımla ilgili uğraşlarımız var, kentsel dönüşümle uğraşıyoruz. Biz tüm sorunlarımızı bilen, sektörü tanıyan bir bakan istiyoruz” dedi.


Star


dapyapi.com.tr/adamkule


Geri Dön