19 / 04 / 2024

Dar gelirliye ön ödemeli konut müjdesi!

Dar gelirliye ön ödemeli konut müjdesi!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ön ödemeli sistemle konut yapılacak şehirler için talep toplamaya başlıyor.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ön ödemeli sistemle konut yapılacak şehirler için talep toplamaya başlıyor. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, vatandaşın ödeme gücü, vadesi ve istediği bölge dikkate alınarak belli noktalarda projeler belirlenecek. Nüfus artışının hızlı, konut fiyatlarının yüksek olduğu yerlerde, dar gelirlilere yönelik sosyal konut üretimi desteklenecek.

MART SONUNDA TESLİM

Cumhurbaşkanlığı 2019 Yıllık Programı kapsamında, konut projelerinde dar gelirliler, engelliler, yaşlılar gibi dezavantajlı grupların barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak bir araştırma raporu da hazırlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ'ye yüzde 100 sosyal konut üretme hedefi ortaya koyarken, ikinci yüz günlük icraat programı kapsamında 9 bin konut ve sosyal donatı mart ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Yaklaşık 10 bin aileye sosyal konut satışı yapılacak. Konut Piyasası Takip Sistemi kurulurken, 5 ilde 19 farklı tipte konut projesi de tamamlanacak. Bugün itibariyle TOKİ'nin yaklaşık 400 şantiyesinde inşaatlar sürerken Türkiye genelinde üretilen 850 bin konutun yaklaşık 750 bini sosyal konut niteliği taşıyor.

YÜZDE 25 KONTENJAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  TOKİ  başta olmak üzere ilgili kurumlar bu sene dar gelir gruplarına yönelik sosyal konut üretimine yoğunlaştı. TOKİ, alt gelir grubuna yönelik geliştirdiği konut projelerinde, daha önce konut sahibi olmayan emeklilere yüzde 25'lik kontenjan ayırıyor. TOKİ'nin 36 ildeki 5 bine yakın konutunda dar gelirlilere, emeklilere büyük fırsatlar sunuluyor.

240 AYA KADAR VADE

Yaklaşık 65 bin lira değerindeki konutlar bütçeye uygun olarak 300 TL taksitlerden başlıyor. Bazılarının başvuru süresi 29 Mart'a kadar sürecek konutların peşinat oranları yüzde 10'dan 25'e kadar projeye göre değişiklik gösteriyor. Vade süresi ise 96 aydan 240 aya kadar uzayabiliyor. Kurayla yapılan satışlarda dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme de iptal edilebiliyor. Kentlerde, ilçelerde dar gelirliye yönelik sosyal konut hayata geçiren belediyelere kredi desteği sağlanacak.

 

TOKİ'den dev fırsat! 343 lira taksitle ev sahibi olabilirsiniz!

TOKİ'den 7 bin lira peşinatla ev fırsatı!

400 liradan az taksitli TOKİ evleri!

TOKİ'den nasıl ev alınır?

 


Geri Dön