29 / 03 / 2024

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!



DASK tarafından verilen bilgiler ışığında; bugün itibarı ile ulaşan hasar ihbar sayısı 416 bin 21 ve ödenen tazminat miktarı da 6 milyar 502 milyon 813 bin 66 TL'ye ulaştı. Avans isteğinde bulunan sigortalı sayısı 15 bin 10 sayısına ulaştı.

DASK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK? DASK ÖDEMELERİ NEDEN YATMADI?

Hasar ihbar sayısı 416 bin 21’e kadar çıktı. Bir süredir de deprem bölgesindeki illeri ziyaret etmekte olan Hürriyet yazarı Noyan Doğan DASK ödemelerindeki gecikme hakkında; “Bu boyutta bir yıkımda eksperlerin hasar tespitinde ve hasar ödemelerinde meydana gelen gecikmeler, aksamalar olması oldukça normaldir. Bundan dolayı da DASK; yıkık binalar için incelemeye dahi gerek kalmadan poliçelerde yazan teminat miktarlarını sigortalılara ödemektedir. Hafif hasarlı konutlar için ise eksper incelemesini ortadan kaldırıldı ve belirli oranda hasarları 72 saatte sigortalılara ödemektedir” yorumunda bulundu.

DASK ÖDEMELERİ NEREDEN YAPILIR?

Deprem sigortası primleri, Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatları kapsamında belirlenir. DASK primi ödemesi de sigorta poliçesinin düzenlendiği sigorta şirketine yapılmaktadır.

DASK AĞIR HASARLI BİNAYA NE KADAR ÖDEME YAPAR?

DASK ödemeleri gündemde olan diğer konulardan biridir. DASK, konutlarda metrekare fiyatını 3 bin lira olarak hesaplamaktadır. Örneğin; 100 metrekare eviniz eğer ağır hasarlı ise maksimum yapılan ödeme 300 bin lira olmaktadır.

DASK HASAR ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarında açıklanana göre, tazminat tutarı, ilgili hak sahibine kısa mesaj olarak gönderilen şifreler ile T.C numaralarını kullanıp, herhangi bir Vakıfbank şubesinden alınabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön