19 / 04 / 2024

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta primi nasıl hesaplanıyor? İşte DASK sigorta primi hesaplama 2021...



DASK sigorta primi hesaplama 2021!
Zorunlu bir sigorta olarak karşımıza çıkan DASK sigortası, depremin ardından oluşan maddi zararları karşılıyor. Sigortanız için ödemeniz gereken prim tutarı Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatı ile belirleniyor. Teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığında prim tutarı da hesaplanıyor.

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Deprem risk grupları, Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası kaynakları, zemin koşulları ve bina öznitelikleri kullanılarak belirlenir ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu internet sitesinde yayınlanıyor. Yerleşim birimlerinde daha sonra yapılan değişiklik nedeniyle risk grubu ataması bulunmayan yerleşim birimleri için deprem risk grubu, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor.

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

DASK sigorta primi hesaplama 2021

 

DASK poliçe yenileme 2021 işlemininin yapılması için aşağıdaki bilgilere sahip olunması gerekiyor:
- Meskenin İl/İlçe/Bucak/Köy/Mahalle bilgisi,
- Meskenin bulunduğu binanın Yapı tarzı bilgisi
- Meskenin bulunduğu binanın İnşa yılı bilgisi
- Meskenin bulunduğu binanın Toplam Kat sayısı bilgisi
- Meskenin yüzölçümü (m2) bilgisi,
- Poliçenin yenileme numarası bilgisi. Bu alana ilk defa oluşturulacak poliçeler için “0” (indirimsiz), 1 veya daha fazla yıl yenilemesi bulunan poliçeler için ilgili yıl bilgisi girilmelidir (1, 2, 3, 4, 5... şeklinde). 1 yıl ve sonraki yıllar için %10 oranında indirim uygulanıyor.

DASK sigorta primi hesaplama 2021 için tıklayınız


Geri Dön