25 / 04 / 2024

David ve MalcolmSamad'ın halıları Metrekare'de satılacak!

David ve MalcolmSamad'ın halıları Metrekare'de satılacak!

David ve MalcolmSamad tarafından 1985 yılında New Jersey’de kurulan Samad, Hindistan’da tamamen el işi ve doğal boyalar kullanarak halıda antik desenleri yeniden yorumlarken detaylarda farklılaşan tasarımlara imza atıyor



Dört kuşaktır halı üreten Samad, antik halıların röprodüksiyonlarını yapmak yerine olağanüstü antik desenlere yaratıcılığın dokunuşunu katmayı seçiyor; böylelikle Samadhalıcılık tarihinde referans sayılabilecek bir yeniden yaratım sürecinin başını çekiyor. Bugün geleneksel desenlerdeki halılarının yanında kilim desenli halılar ve hatta minimal evlere uygun desenlerde modern çizgilerde halılara kadar sunduğu ürünlerle batı estetiğini doğu motiflerine yansıtıyor. 


En iyi yün ve ipekten üretilen Samad halıları; ABD, Kanada ve Avrupa’da çok özel butiklerde satılıyor. 30’dan fazla koleksiyonda sunduğu farklı çeşitlerde doku, renk ve tasarımla geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Samad, mükemmellik timsali halılarıyla alıcıların beğenisini topluyor. Klasik büyüklükteki halıların yanında malikanelere uygun büyüklükteki halılara ve oval, sekizgen gibi özel şekle sahip halılara kadar geniş bir ürün yelpazesinde sunulan ve her aşaması el işçiliğiyle üretilen Samad halıları, eşsiz güzelliğiyle mekanları büyüsüyle sarıyor.  


Samad tarihinde değişmeyen tek şey, halının üretim sürecindeki her adımın titizlikle yürütülmesi. Samad, ancak bu sayede en üst kalitede halıların üretildiğinin bilinciyle, tüm Samad halıların kendine has güzellikte olduğunu ve serildiği her odaya cazibe ve saygınlık kattığının bilinciyle adım adım ilerliyor…

Samad’ın çok özel halıları, Metrekare aracılığıyla İstanbul’da da halıda hayranlık uyandırıcı tasarımlar görmek isteyenlerle buluşuyor.

Samad koleksiyonu görsellerini http://www.sendspace.com/file/td505x adresinden, “Click here tostartdownloadfromsendspace” linkine basarak indirebilirsiniz. 

Metrekare Hakkında:

Türkiye’yi “butik halıcılık” kavramıyla tanıştıranMetrekare, evlerimizin havasını değiştiren halılar yaratırken, bu süreci en az bizler kadar önemsiyor ve benzersiz tasarımlarını kanserojen madde içermeyen İsviçre boyaları, doğal kök boya, ipek, ısırgan otu lifi, kenevir, kaktüs ve Yeni Zelanda yünü gibi malzemeler kullanarak hayata geçiriyor.Yalnızca dokumasının değil, tüm aşamalarının el işçiliğiyle gerçekleştirildiği Metrekare, her parçayı kusursuz bir özenle üretiyor. Üstelik  Metrekare’de, koleksiyon halılarının yanı sıra, kişiye özel halı tasarım hizmeti de mevcut. Böylelikle müşterilerin istediği boyutlarda, diledikleri malzeme ve desenler kullanılarak üretim yapılabiliyor, istediğiniz ancak bir türlü bulamadığınız, hem sizi hem de evinizi yansıtan o halıya sahip olmak için yalnızca hayal gücünüzü dinlemeniz yetiyor. Metrekare’ınshowroom’unda, Metrekare imzalı halılar dışında, Alman tasarımcı Jan Kath’ın, Afganistan asıllı Ariana’nın ve Metrekare ailesine yeni katılan Samad’ın özel koleksiyonlarını keşfetmek de mümkün. Tasarımlarında modern motiflere yer veren ve halıyı tıpkı bir tuval gibi kullanarak sanat eseri parçalar yaratan Metrekare bünyesindeki koleksiyonlarda bulunan 125’e aşkın renk seçeneği arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Metrekare, halı konusunda “hautecouture” anlayışını, farklı işbirlikleriyle çeşitlendirerek yeni sürprizlerle evinizi renklendirmeyi sürdürecek. 



Geri Dön