29 / 03 / 2024

Değer artış kazancı istisnası 2018!

Değer artış kazancı istisnası 2018!

2017'de evini satarak bu sene değer artış kazancı vergisi mükellefi olanlar için belirlenen istisna sınırı ne kadar? İşte değer artış kazancı istisnası 2018..



Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi yer alıyor. Bu vergi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. 6. yıl satılan gayrimenkullerden elde edilen gelir vergilendirilmiyor.

Değer artış kazancı vergisi ödemesi, satışın yapıldığı tarihi takip eden senede başlıyor. Buna göre bu sene 2017'de yapılan gayrimenkul satışları için vergi ödemesi yapılacak.

Değer artış kazancı vergisi iki eşit taksitte ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında, ikinci taksit ödemeleri ise Temmuz ayında yapılıyor. Ödemeden önce 1-26 Mart tarihleri arasında vergi beyannamesinin verilmiş olması gerekiyor.

Vergide her sene istisna sınırı belirleniyor. Yapılan hesaplamalar ile ortaya çıkan rakamın bu sınırın üstünde olması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı istisnası 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı istisnası 2018


2018 yılı değer artış kazançlarına ilişkin istisna tutarı 12 bin TL olarak belirlendi. 

Gayrimenkul gelir vergisi ödemeleri; anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden yapılabiliyor.  

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön