19 / 04 / 2024

Demetevler'de 40 bin konut bedelsiz dönüşecek!

Demetevler'de 40 bin konut bedelsiz dönüşecek!

Melih Gökçek, Demetevler deniyor ama içinde Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge ifadelerini kullandı...



Başbakan Erdoğan depreme dayanıksız yapılarıyla tehlike arz eden Demetevler'e kentsel dönüşüm sözü verdi. Dönüşümün ayrıntılarını anlatan Gökçek, "Bu büyük bir şans.  TOKİ  seçimlerden sonra kolları sıvayacak" dedi. 


BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Demetevler'deki mitingde kentsel dönüşümün müjdesini verdi. Depreme dayanıksız çok sayıda eski apartmanın yanı sıra gecekonduların da bulunduğu Demetevler bölgesi sakinlerini umutlandıran Başbakan, şunları kaydetti: "Merkezi yönetim, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi omuz omuza vereceğiz. Benim size en önemli müjdem şu; eğer Demetevler sakini olarak bize yardımcı olursanız, kentsel dönüşümü yapmak suretiyle burada bir depremde meydana gelecek felaketi ortadan kaldıralım." 



ÇAKMA MÜTEAHHİTLER YAPMIŞ 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bir TV kanalında yaptığı açıklamalarda, Demetevler'de yapılması düşünülen dönüşüm projesinin ayrıntılarını anlattı. Gökçek, "Başbakanımız bize çok büyük bir sürpriz yaptı. 


Bu bölge yüksek binalardan oluşuyor. Plansız ve depreme dayanıksız. Bunları hep çakma müteahhitler karakalem iş yapmışlar. Oralar çok katlı gecekondu gibidir. Gerede depremi gibi bir deprem olsa Allah korusun, ilk korktuğumuz yer orasıdır. Böyle 10-12 katlı binalar, tam bir felaket yeri" diye konuştu. 


OTOPARK SORUNU KALKACAK 


Yapılacak çalışmayla bölgedeki otopark sorununun da ortadan kalkacağını kaydeden Gökçek, "Bütün binaların altı devasa otopark olacak. Bir de reklamlardaki gibi binaların ortalarında havuzlar, parklar, bahçeler olacak. Bunu da binaların katlarını daha da yükselterek, iki binayı birleştirerek, oluşacak alanda yapacağız" dedi. 


Gökçek, eğer Demetevler sakinleri yardımcı olursa dönüşüm projesini Allah'ın izniyle en güzel şekliyle, modern şekliyle yapacağız. Bir kuruş dahi alınmayacak. 100 metrekare dairesi olana 100 metrekare daire verilecek. Ne bir eksik ne bir fazla. Çalışmalar sırasında bölge sakinlerine kira yardımı yapılacak. Demetevler deniyor ama içinde Demetgül, Demetlale gibi kaç tane mahalle var. Konut sayısı 40 bin. 4 ile çarp 160 bin nüfus. Çok büyük bir bölge ifadelerini kullandı. 



Akşam Gazetesi 





Geri Dön