28 / 03 / 2024

Denizli Çivril Devlet Hastanesi'nin inşaatında göçük meydana geldi!

Denizli Çivril Devlet Hastanesi'nin inşaatında göçük meydana geldi!

Denizli Çivril Devlet Hastanesi inşaatının drenaj çukurunda meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti. Göçükte Soner Arslan ve Yaşar Sarıkaya da toprak altında kaldı.



Denizli'nin Çivril ilçesinde yapımı süren devlet hastanesinin drenaj çukurunda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi.


Çivril kaymakamlığı görevine vekalet eden Çal Kaymakamı Selami Korkutata, AA muhabirine, Yenimahalle'de yapımı süren devlet hastanesinin kanalizasyon borularının döşenmesi için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukurda toprak kayması meydana geldiğini söyledi.


Soner Arslan ve Yaşar Sarıkaya'nın toprak altında kaldığını belirten Korkutata, 2 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi.


AA





Bu haber Haber Expres Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Denizli Çivril Devlet Hastanesi ek bina inşaatında, bu sabah foseptik çukurunun kazılması sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi


Denizli Çivril Devlet Hastanesi ek bina inşaatında, bu sabah kanalizasyon çukuru kazılması sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan işçiler Soner Aslan ve Yaşar Sarıkaya yaşamını yitirdi. 2 işçinin cesedi, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla çıkarılabildi.


Olay, bugün saat 10.00 sıralarında, Çivril Devlet Hastanesi yanında yapılan 100 yataklı ek bina inşaatında meydana geldi. Hastanenin kanalizasyon bağlantılarını yapmak için iş makinesiyle açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura giren, evli ve bir çocuk babası 40 yaşındaki Soner Aslan ile evli ve iki çocuk babası 30 yaşındaki Yaşar Sarıkaya, rögar bağlantılarını yapmaya çalışırken, göçük oluştu. Kazılan çukur ile bina temeli arasında kalan tonlarca toprağın altında kalan iki taşeron işçi öldü.


İKİ SAATLİK ÇALIŞMAYLA CESETLER ÇIRAKILDI


Diğer işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ekibi ile İl Afet Acil ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri gelerek çalışma başlattı. Polis, alanda toprak kayması tehlikesinin sürmesi üzerine olay yerinin çevresini güvenlik şeridiyle genişletti, önlemi aldı. Vatandaşlar da uzaklaştırıldı. Kaza nedeniyle hastane inşaatında çalışma durdu. Diğer işçiler de arkadaşlarının toprak altından çıkarılmasını bekledi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri, çukura inerek, işçilerin cesetlerini çıkarmak için çalışmaya başladı. Tekrar toprak kayması ihtimali üzerine dikkatli çalışan arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çabayla, iki işçinin cesedini toprak altından çıkarabildi.


YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Ölen işçilerin cesetleri, Çivril Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerine gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren işçi yakınlarını hastaneye kaldırıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


BAŞKAN GÜVEN: "İŞ GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ SIKINTI VAR"


AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, üzgün olduklarını belirterek, "Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Bina temeli ile çukur arasındaki toprak üzerlerine göçmüş. Maalesef iki işçimizi kaybettik. Burada iş güvenliğiyle ilgili sıkıntı var gibi gözüküyor. Baret ve kıyafeti giymişler ama yumuşak zemin gözden kaçmış. İnşaat güzel gidiyordu, haziran ayında teslim edilecekti, ancak bu olaya çok üzüldük" dedi. 



Bu haber Yenigün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Denizli Çivril Devlet Hastanesi ek bina inşaatında, bu sabah foseptik çukurunun kazılması sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi. HAyatını kaybeden işçilerden birisinin adının Soner Arslan olduğu öğrenildi.


Öte yandan 2 işçinin cesetlerinin göçük altından çıkartılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.



Yenigün



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Denizli'nin Çivril ilçesinde yapımı süren devlet hastanesinin drenaj çukurunda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi. Çivril Kaymakamlığı görevine vekalet eden Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Yenimahalle'de yapımı süren devlet hastanesinin kanalizasyon borularının döşenmesi için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukurda toprak kayması meydana geldiğini söyledi. Soner Arslan ve Yaşar Sarıkaya'nın toprak altında kaldığını belirten Korkutata, 2 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 


Aydınlık Gazetesi




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Denizli'nin Çivril ilçesinde yapımı süren devlet hastanesinin drenaj çukurunda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti. Çivril Kaymakamlığı görevine vekalet eden Çal Kaymakamı Selami Korkutata, Yenimahalle'de yapımı süren devlet hastanesinin kanalizasyon borularının döşenmesi için açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukurda toprak kayması meydana geldiğini söyledi. Soner Arslan ve Yaşar Sankaya'nın toprak altında kaldığını belirten Korkutata, 2 işçinin öldüğünü bildirdi. 



Zaman





Haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Denizli'de Çivril Devlet Hastanesi yanında yapılan 100 yataklı ek bina inşaatında önceki gün meydana gelen olayda, hastanenin kanalizasyon bağlantılarını yapmak için iş makinesiyle açılan yaklaşık 5 metre derinliğindeki çukura giren işçiler 40 yaşındaki Soner Aslan ile 30 yaşındaki Yaşar Sarıkaya, göçük altında kalarak öldü. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, beraberindeki il Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve il Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile şantiye alanına gitti. Vali Kocatepe göçükle ilgili bilgi aldı. 



Evrensel

Geri Dön