20 / 04 / 2024

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'i adını taşıyan Hayri Dev Kültür Merkezi'nin inşaatını tamamladı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'in adını ölümsüzleştirmek için Çameli ilçesinde inşa ettiği Hayri Dev Kültür Merkezi’nin inşaatını tamamladı. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları süren Hayri Dev Kültür Merkezi, 2 bin 100 metrekare kapalı alan içerisinde kuruldu. Tesiste 200 kişilik konferans salonu, 3 adet atölye, 1 müzik odası, kafeterya, 450 kişilik kapalı düğün salonu ve 350 kişilik açık düğün salonu bulunuyor. Bölgenin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyacını karşılayacak olan komplekste Denizli'nin unutulmaz değeri Hayri Dev'in tanıtılıp, eserlerinin gelecek nesillere aktarılacağı Hayri Dev Odası da yer alıyor. Tesisi ile geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü Denizlili sanatçı Hayri Dev'in ismi de yaşatılacak. 


Geri Dön