19 / 04 / 2024

Denizli Honaz Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Denizli Honaz Tüneli 2016'da tamamlanacak!

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her yerinde tünel yapıldığını söyleyerek, "Bir zamanlar tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller, karayollarımız ve Türkiyemiz için sıradan tüneller haline yavaş yavaş dönüşüyor" dedi.



Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

- Bakan Zeybekci, Denizli-Antalya Çevreyolu'nun Honaz'daki tünel inşaatında incelemede bulundu

-Zeybekci:

- "Artık Türkiye'nin her yerinde tünel yapıyoruz. Bir zamanlar tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller, karayollarımız ve Türkiyemiz için sıradan tüneller haline yavaş yavaş dönüşüyor"


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin her yerinde tünel yapıldığını söyleyerek, "Bir zamanlar tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller, karayollarımız ve Türkiyemiz için sıradan tüneller haline yavaş yavaş dönüşüyor" dedi. 


Zeybekci, Denizli-Antalya Çevreyolu'nun Honaz'daki iki tünel inşaatını incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin karayolları anlamında Ege Bölgesi için kavşak olduğunu kaydetti. 


Turizm havzasında  yer aldığı için bölgede çevre yolunu çok önemsediklerini ve takipçisi olduklarını ifade eden Nihat Zeybekci, 1. etap İzmir-Ankara Çevre Yolu'nun tamamlandığını söyledi. 


Ankara-Antalya etabının tamamlanması için iki bölümün ihalesinin de yapıldığını aktaran Zeybekci, şöyle konuştu:


"Burada iki tünel olmak üzere toplam uzunluğu 5 bin metre civarında olan tünelde üretim devam ediyor. Tüneller Honaz Dağı'nın yamaçlarından geçecek ve Antalya-Muğla yoluna bağlanacak. Şu anda tünellerimizde toplamda bin metrelik bir üretim yapılmış durumda. Tünellerin karşı tarafında yani Tavas güzergahında 10 gün içinde yüklenici firma üretime başlayacak."


Bakan Zeybekci, tünelleriyle beraber çevre yolunun 2016 yılının sonbaharında tamamlanacağı bilgisini verdi.


Honaz Dağı Tüneli'nin Türkiye'nin sayılı karayolları tünellerinden biri olacağını belirten Zeybekci, "Artık Türkiye'nin her yerinde tünel yapıyoruz. Bir zamanlar tünel denildiğinde gözümüzde büyürdü ama artık 5 bin metrelik tüneller, karayollarımız ve Türkiyemiz için sıradan tüneller haline yavaş yavaş dönüşüyor" diye konuştu.


Bakan Zeybekci'ye, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar ile diğer protokol üyeleri eşlik etti. 


AA


Geri Dön