19 / 04 / 2024

Denizli Mimarlar Odası'ndan millet bahçesi açıklaması!

Denizli Mimarlar Odası'ndan millet bahçesi açıklaması!

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont, şehirdeki yeni stadyum ve mevcut stadyumun millet bahçesine dönüştürülmesi projelerinin yeşil alanlarda azalma yaratacağı sebebiyle iptal edilmesini talep etti.



Denizli Atatürk Stadyumu'nun, Denizli'de yeni bir stat yapılmasına karar verilmesinden sonra 'millet bahçesi' haline getirileceği açıklanmıştı. Eski stadyumun millet bahçesine dönüştürülmesine ait plan değişikliği işlemini, "Kamu yararına atılmış çok olumlu bir adım" olarak değerlendiren Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Serdar Alayont, projede yapılan revizyonlar sebebiyle millet bahçesinin şehre yeşil alan kazandırılmak yerine yeşil alanları azaltacağını dile getirerek, revizyonları eleştirdi. Gazete Duvar'dan Ayhan Çimendağ'ın haberine göre; Alayont ayrıca, yeni stadyum projesinin de kentteki yeşil alanları azaltacağını da vurguladı. 

'STADYUM ALANLARI, KOMPLEKS OLARAK PLANLANMALI'

Proje kapsamında Merkezefendi İlçesi Kayaköy Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni stadyuma yaklaşık 61 bin metrekare büyüklüğünde bir arsa alanı ayrıldığına dikkat çeken Alayont, “Alanın büyüklük açısından yetersizliği hususunda örnekleme yapacak olursak yakın dönemde ülkemizde inşa edilen büyükşehir ölçeğindeki kent stadyumlarının arsa alanları şu şekildedir; Hatayspor Stadyumu arsa alanı 194 bin 139, Kayseri Kadir Has Stadyumu 144 bin 474, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu 400 bin 490 metrekare. Stadyum alanları, sadece müsabakaların yapılacağı ve izlenebileceği tek bir yapıyı değil, idari binaları, kapalı ve açık yardımcı diğer spor tesisleri, sosyal alanlar, açık ve kapalı otoparklar gibi birçok fonksiyonu içinde barındıran kompleks alanlar olarak planlanmalıdır” diye konuştu.

“YEŞİL ALAN 27 BİN METREKARE AZALACAK”

Plan revizyonu öncesi mevcut olan ve planlama sonrası oluşacak olan yeşil alan dağılımına bakıldığında bölgede mevcut durumda 261 bin 824 metrekare olan yeşil alan yoğunluğunun 27 bin 789 metrekare azaldığı ve yeşil alan dengesinin kamu aleyhine bozulduğu uyarısını yapan Alayont açıklamasını, “Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin yeni Stadyum Alanı ile ilgili almış olduğu 14.09.2020 tarih ve 441 sayılı kararın ve kararın eki olan 1/25.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği, 1/5.000 ölçekli ilave revizyon nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı, plan açıklama raporu ve plan hükümlerinin iptal edilmesi gerektiğini basına ve kamuoyuna saygı ile sunarız” diye konuşarak sonlandırdı.

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Murat Kurum: 77 ilimizde 270 millet bahçesi yapıyoruz!


Geri Dön