26 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesinde yapılacak evlere örnek olarak gösterilen Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2023 sonunda tamamlanması hedefleniyor.



TOKİ ve Üsküdar Belediyesi tarafından 2018 senesinde Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde başlatılan, 180 bin 550 metrekare alana sahip zemin artı 3 kattan oluşan konutlardaki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Toplam olarak 2 bin 18 bağımsız birimin yer aldığı projede 1.876 konut ile 142 dükkan bulunmakta. Bunun dışında proje kapsamında aile sağlığı merkezi, 24 derslikli okul, muhtarlık, cami ve lojman da yer alıyor.

Söz konusu projede tamamlanan 504 konut, 47 dükkan ise hak sahiplerine teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Bayram Kaya, ruhsatsız kaçak yapıların bulunduğu Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinde en büyük probleminin imar sorunu olduğunu söyledi.

Belediye olarak 2016 senesinde bölgenin imar problemini çözdüklerini bildiren Kaya, “2017 yılında bölgede saha tespit çalışmalarına başladık. Projede toplamda 566 bina, 1595 bağımsız birim bulunmaktaydı. Buna karşın karşımızda da 785 hak sahibi vardı ancak bunların kendi içinde mirasçıları, hissedarları, ortakları, 2 binin üzerinde bir muhatabımız söz konusuydu" ifadelerini kullandı.


Geri Dön