19 / 04 / 2024

Devlet malları uzmanlarının görevleri nelerdir?

Devlet malları uzmanlarının görevleri nelerdir?

Devlet malları uzmanlığına sınavla Devlet malları uzman yardımcısı olarak girilir ve yeterlik sınavını kazananlar Devlet malları uzmanı olarak atanırlar. Peki devlet malları uzmanlarının görevleri nelerdir?



Devlet malları uzmanlarının görevleri nelerdir?

Devlet malları uzmanlığına sınavla Devlet malları uzman yardımcısı olarak girilir ve yeterlik sınavını kazananlar Devlet malları uzmanı olarak atanırlar. 


Giriş sınavı 

Adayların giriş sınavına katılabilmeleri için, Genel Müdürlükçe sınav kılavuzunda öngörülen ağırlıklı puanlara göre Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) yeterli puan almış olması şarttır. (Yeterli puan; her sınav dönemi için Genel Müdürlükçe tespit ve ilan edilecek puanı ifade eder.) 


Anılan sınavda başarılı olanlardan 9 uncu maddedeki şartları taşıyanlar giriş sınavına katılabilirler. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşur. Yazılı sınavda başarı gösterenler sözlü sınava çağırılır. Yazılı ve sözlü sınavda başarı gösterenler giriş sınavını kazanmış sayılır. Peki devlet malları uzmanlarının görevleri nelerdir?


Devlet Malları Uzmanlarının Görev ve Sorumlulukları


Devlet Malları Uzmanlarının Görevleri 

Madde 4- Devlet Malları Uzmanları; 

a) Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve diğer mevzuatta belirtilen iş ve işlemlerden kendilerine verilenleri yapmak, 


b) Görevleriyle ilgili mevzuatın uygulamada aksayan yönlerini ve bu konudaki görüş ve önerilerini yazılı olarak bildirmek, 


c) İnceleme, araştırma ve analiz yapmak, 


d) Genel Müdürlükçe, verilen diğer görevleri yapmakla 


görevlidirler. 


Devlet Malları Uzmanlarının Sorumlulukları 

Madde 5- Genel Müdürlükçe yapılan hizmetlerin gerektirdiği uzmanlık çalışmaları, Genel Müdürlüğe bağlı şubeler bünyesinde yürütülür. 


Devlet malları uzmanları ve uzman yardımcıları, görevlendirildikleri şubenin yönetiminden sorumlu şube müdürü tarafından verilen işleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde mevzuata uygun olarak ve zamanında yerine getirmekten dolayı şube müdürüne karşı sorumludurlar.



Devlet malları uzmanları görev ve çalışma yönetmeliği!


Geri Dön