18 / 04 / 2024

Devrekli heyelanzedelere ev ve imar müjdesi!

Devrekli heyelanzedelere ev ve imar müjdesi!

Zonguldak Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un girişimleri sonucunda heyelanzedelerin sorunları çözülüyor. Bölgede heyelanzedeler için yapılması planlanan konutların proje ve imar çalışmalarına başlandı.



Zonguldak Devrek Karşıyaka Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllar önce oluşan heyelan felaketinde birçok vatandaşın evi kullanılamayacak hale geldi. Mağduriyetleriyle ilgili çözüm için uğraşan heyelanzedelere müjdeyi Başkan Bozkurt verdi.

Halkın Sesi'nde yer alan habere göre; Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un yoğun çalışmaları sonucunda heyelanzedeler ile ilgili afet konutları hakkında Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS Mimarlık Bürosu ile proje incelemeleri yapıldı. Hak sahibi afetzedeler için yapılması planlan kalıcı afet konutları İsmetpaşa Mahallesi Afetevleri arkası ile Anadolu Lisesi ve Askerlik Şubesi arkasında bulunan 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Belediyemizden imar durumu ve alt yapı bilgileri verilmesi planlanan, 3+1’lik 99 konut için proje çalışmalarına başlandı.

Konu hakkında açıklamalar yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Hayelanzedelerin sorununa çözüm bulacağımıza dair söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz. Heyelanzedelere kalıcı konut yapılması için çalışmalara başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS mimarlık bürosu yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz toplantıda proje ve imar çalışmalarını ele aldık, İsmetpaşa Mahallesi Afet Konutları arkasında bulunan 15 bin metrekarelik alanda 99 adet 3+1 konut yapımına en kısa sürede başlanacak. Hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Geri Dön