24 / 04 / 2024

Didimli kadınlara 'kooperatif' müjdesi!

Didimli kadınlara 'kooperatif' müjdesi!

Aydın Didim Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci toplantısı düzenlendi. Toplantıda, belediyenin ortak olacağı kadın kooperatifi kurulacağı açıklandı.



Aydın Didim Belediye Meclisi'nin yeni yılın ikinci toplantısı düzenlendi. Meclis Toplantısı'na Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlık ederken, MHP’li Meclis Üyesi Eda Yücel İlhan mazeretli olarak katılmadı.

Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, gündemin ilk maddesinde belediye meclis üyelerinin huzur hakkı ücretleri oy birliğiyle kabul edildi.  İkinci maddede ise belediyenin 2019 yılında amatör spor kulüplerine yapacağı yardım miktar konuşuldu.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan engelliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra yoksulluğunu belgeleyen vatandaşlara evsel katı atık muafiyetinin geçmiş yıllarda olduğu gibi devam etmesi kararı da oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise kadın kooperatifi kurulması konusunda Başkan Atabay’a yetki verilmesi konuşuldu. 

''Sözünü de veriyorum''

Başkan Atabay, mevcut kadın kooperatifinin yenisinin kurulmasının olumlu olduğunu söylerek, “Didim’de artan bir kadın nüfusu söz konusu. Şu an 400 kişilik bir talep var bu konuda. İkisinin de olması gerekli. Biz belediye olarak her iki kooperatife de yardımcı olacağız, bunun sözünü de veriyorum” açıklamasında bulundu. 

Yeni imar uygulamalarına 500 metrekare sınırı

Gündemde ayrıca İmar Komisyonu'na sevk edilen ilçe sınırlarında yer alan tüm imar planlarının parsel büyüklüğünün 500 metrekare olması konusu görüşüldü.  Gündem maddesindeki 'tüm uygulamalarda' ibaresinin yanlış anlamalara neden olduğu ancak komisyon raporunda bu konunun düzeltildiği ifade edildi.  Yapılan oylamada ibarenin 'yeni yapılacak imar uygulamaları' şeklinde düzeltilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 


Geri Dön