28 / 03 / 2024

İzmit'teki tarım arazileri kadınlara açılıyor!

İzmit'teki tarım arazileri kadınlara açılıyor!

Çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, köylü kadınların hem üretmesi hem de kazanması için kullanılmayan tarım arazilerini kadınlara açıyor...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Karaabdülbaki Köyü’nde katıldığı bir dizi program sırasında köylü kadınlarla beraber sebze hasadı yaptı. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Karaabdülbaki’nin maharetli kadınlarıyla biber, domates ve elma toplayan Başkan Hürriyet, belediyeye ait arazilerde kadınların üreterek kazanması için adımların atılacağını söyledi. Kadınların her alanda istihdam edilmesi noktasında çalışmalarını sürdüren Başkan Hürriyet, kullanılmayan tarım arazilerinde kadınların üretmesi için ilk adımı Karaabdülbaki Köyü’nde atıyor. 
 


Satış Yapma İmkanı

 
Karaabdülbaki ve çevre köylerde çalışmak isteyen kadınlar için belediyeye ait arazilerin kullanılması için köy muhtarı Hüdayim Yıldız ile konuşan Başkan Hürriyet, “Çalışmak isteyen, kendine gelir elde etmek isteyen kadınlarımız için belediyemize ait birçok sahipli arazi var. Arazileri açalım, sulama, tohum, gübre ve fide desteği verelim. Kadınlarımız üretsinler istiyoruz. Ayrıca onlara üretici pazarlarımızda satış yapma imkânı sunalım. Halk marketler kurduğumuzda kendileri için stant kuralım. Zamanla kooperatifleştirelim” diye konuştu.

 

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!


Geri Dön