20 / 04 / 2024

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

DİSK'in Çeşme'deki arsası acele kamulaştırılıyor!

Albassam Grup’un Yeni Çeşme projesi için 511 parselde acele kamulaştırma kararı verildi. Bölgede, DİSK'e ait 68 dönümlük arazi de bulunuyor. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko kamulaştırmaya tepki gösterdi...



Suudi şirketi Albassam Grup’un yapacağı Yeni Çeşme projesi için İzmir’in Urla Zeytineli Köyü’nde 333, Çeşme Alaçatı’da 178 adet olma üzere toplam 511 parsel için acele kamulaştırma kararı verildi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, Zeytineli'de kamulaştırılan 68 dönüm arazinin tapusu, yaklaşık 40 senedir Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) elinde bulunuyordu. Aynı bölgede bulunan Ensar Vakfı'na ait denize sıfır araziye içinse kamulaştırma kararı verilmedi. CHP  İzmir  Milletvekili Kani Beko, kamulaştırmaya tepkiyle karşıladı. Yasal yolla sonuna kadar mücadele edeceklerini, karara tepkilerini mitinglerle ortaya koyacaklarını belirtti. Kani Beko şunları kaydetti:

“Böğürtlen mevkiindeki denize sıfır 68 dönümlük araziye, saray tarafından hukuk dışı bir biçimde el konmuştur. Birçok köylüye ait taşınmaz da aynı akıbete uğramıştır. Bu şekilde 500'ün üstünde parselin oluşturduğu uzun bir kıyı alanı kamulaştırılıp özel kişi ve kuruluşlara uzun dönemli kiraya verilecektir. Bu arada bazı kişi ve kurumlara ayrıcalık tanınıp kamulaştırma kapsamı dışında tutulduğu bilgileri var. Aynı bölgede Ensar Vakfı'na ait arazileri neden kamulaştırmadınız?”

DİSK in Çeşme deki arsası acele kamulaştırılıyor!

DİSK'in tüm yasal haklarını kullanacağını vurgulayan CHP'li Kani Beko, “DİSK, arazinin tekrar işçilere verilmesi için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar hak arayışını sürdürecektir” şeklinde konuştu. 

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!

Alaçatı Koyu ile Mersin Körfezi arasına da deniz kanalı mı yapılacak? 

 


Geri Dön