28 / 03 / 2024

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği 1000 yataklı şehir hastanesinin ihalesi gerçekleşti. 



Önceki ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından inşa edileceği açıklanan Diyarbakır Şehir Hastanesi'nin ihalesi gerçekleşti. Tigris Haber'den İlyas Akedngin'in haberine göre; Diyarbakırlıların uzun süredir beklediği hastanenin ihalesi dün yapıldı. Önümüzdeki günlerde ilk kazmanın vurulması beklenen hastane Kayapınar bölgesinde inşa edilecek. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Hayaldi gerçek oluyor. Hemşehrilerimizin hayali, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi, #DiyarbakırŞehirHastanesi ihalesi tamam.  Ağustos 2020’de, arsa tahsisi yapılan ve 2020 bütçesine alınan; 1000 yataklı, tam teşekküllü hastanemiz şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Şehir Hastanesi nin ihalesi yapıldı!

Bu arada önceki ay Diyarbakır’a gelen ve burada vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bin yataklı Şehir Hastanesi müjdesini vermişti.

Modern altyapıyla inşa edilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 'En büyük hayalim' diye tarif ettiği şehir hastanelerimiz salgın hastalık döneminde şehirlerimizdeki hasta yükünü kaldıran ve her vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşmasını temin eden en önemli güvencemizdi. Dünyayı kasıp kavuran bir salgın döneminde ne büyük bir vizyonun eseri olduğunu bir kere daha kanıtladı. Hayalleri gerçekleşemez ütopyalar olarak görenler, asla bu büyük vizyonun bir benzerini sergileyemezler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır için kurduğu hayal de gerçek oluyor. Diyarbakır'ımızda 1000 yataklı tam teşekküllü ve en modern altyapıyla kurulacak olan Diyarbakır Şehir Hastanemizin ihalesini bu ay gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanmışı.


Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi Projesi mecliste!


Geri Dön