26 / 04 / 2024

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan Hazro Millet Bahçesi’nin 2022’de tamamlanması planlanıyor.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yapım çalışmalarına başlanan 32 bin metrekarelik Hazro Millet Bahçesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan habere göre; çalışmaların 2022 Ocak ayında tamamlanması planlanıyor.

Yeşil alanlar oluşturmaya devam

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde vatandaşlar için ilçelerde dinlenme alanı ve hoş vakit geçirebilme imkanı sunabilmek için yeşil alan oluşturma çalışmalarına devam ediliyor. Bahçe mahallesinde devam eden Millet Bahçesi Projesi’nde, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından kazı dolgu ve kot çalışmaları gerçekleştirildi.

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Çalışmalar hızla devam ediyor

Çalışma ekipleri alt yapı çalışmalarında bitkisel sulama, elektrik, drenaj, kanalizasyon ve içme suyu hatlarını tamamlamalarının ardından çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Çalışmalar hızla devam ederken önce alandaki yürüme yollarının bordürleri çekildi daha sonra da zeminine beton parke döşenmiş parkta bazı alanlar belirlendi. Parkta teleferik alanı, fitness alanı, kamelya alanı ve ardından çocuk oyun alanının yerleri belirlendi.

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Çalışmalar tamamlanıyor

Çalışmaları devam eden Hazro Millet Bahçesi’nde bitkisel toprak serimi de yapıldı. Projede, bebek bakım odası ile lavaboların çelik konstrüksiyonu cephe kaplamasının tamamlandığı öğrenildi. Parkı çevreleyen hatıl betonun dökülmesinin ardından çalışmalar sırayla tamamlanmaya devam edildi.

Diyarbakır Yeni Millet Bahçesine Kavuşuyor!

Projenin alanı 32 bin metrekare

Hazro Millet Bahçesi Projesi, 32 bin metrekarelik alana inşaa edildi. Millet Bahçesi’ne 3 farklı çeşitte 1373 çalı ile 19 bin metrekarelik alan içerisine de çim serimi yapılacak. Bahçeye, 7 ayrı türde toplam 469 adet ağaç dikimi yapılacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, devam eden çalışmaları 2022’de tamamlamayı ve bahçeyi hizmete sunmayı planlıyor.

Diyarbakır Sur'da 16.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Ankara AKM Millet Bahçesi açıldı!


Geri Dön