27 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki elektrik kesintilerine yürütmeyi durdurma kararı!

Diyarbakır'daki elektrik kesintilerine yürütmeyi durdurma kararı!

Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi DEDAŞ'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi.




Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (DEDAŞ) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi. 


Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, DİSKİ'nin kesilen elektrik aboneliklerine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verilmesi yönündeki başvurusunu değerlendirdi. Mahkeme, DİSKİ'nin talebini kabul etti. 


Kararda şu ifadeler yer aldı: 


"Davacıya ait bu aşamada elektrik temin edilmemesi halinde Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun (HMK) 389. maddesindeki tedbir şartlarından olan 'gecikme sebebiyle ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi halinin' oluştuğu ve HMK'nın 391. maddesi gereğince 'bir şeyin yapılması yönünde sakıncayı ortadan kaldıracak veya zararı engelleyecek her türlü tedbire karar verilir' hükmü gözetilerek, bu aşamada tedbir talebinin kabulüne karar vermek gerekmiştir." 


Mahkeme, Diyarbakır'ın kent merkezindeki 4 ve bağlı 11 ilçede kesilen elektriğin tekrar bağlanması için DEDAŞ'a yazı yazılmasını kararlaştırdı. 



Dünya


Geri Dön